_
_
_
_
_
AGENDA

Aparador i mercat de curtmetratges

FILMETS BADALONA

Del 4 al 13 de novembre

Entrada gratuïta

www.festivalfilmets.cat/

Ha arribat a un grau de maduresa òptim després de 36 edicions escollint els curtmetratges més destacats del panorama audiovisual i la presentació del cartell d'aquest any fa pensar que el Filmets Badalona Film Festival s'ha consolidat, a més, com a referent internacional del gènere. Enguany hi participen 2.702 produccions —1.200 més que l'any passat— procedents de 44 països. D'entre totes les pel.lícules rebudes, s'han seleccionat 293 curts per competir en la secció oficial, en la qual no només s'imposen els realitzadors estrangers. La creació autòctona està representada per 34 treballs en català i per 20 cineastes badalonins —un rècord en la història del certamen— que han presentat el fruit del seu enginy.

293 curts de 44 països competeixen a Filmets. 20 dels treballs són de cineastes de Badalona

Una de les principals novetats que presenta l'edició d'enguany és la iniciativa MerCat-in, el 1r Mercat del Curtmetratge Internacional i Català, que neix amb la vocació d'esdevenir un punt de trobada per als professionals del sector de tot el món i que els permetrà visionar les últimes produccions. L'objectiu és revitalitzar la indústria del curtmetratge, que va viure anys d'esplendor i furor creatiu, però que no és aliena a la crisi que marca aquests temps i, per tant, necessita nous impulsos.

Més enllà de directors, produccions, premis i premiats, el festival torna a reservar un apartat didàctic destinat al descobriment de noves filmografies: aquest any el convidat és el Quebec, i de l'altre costat de l'Atlàntic no només n'arribaran alguns dels millors curtmetratges que han donat els seus creadors recentment, sinó també una mostra de la seva música —amb Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, exponent de la música folk i tradicional al Quebec— i de la seva gastronomia. També s'ha programat amb aquest esperit pedagògic una Master Class amb Danny Lennon, programador i distribuïdor, a l'ESCAC de Barcelona, oberta als estudiants de cinema de Catalunya.

El programa és ampli i les cintes estan classificades en funció del gènere per no aclaparar l'espectador: aquest any es recupera una secció dedicada al videoclip que completa la nòmina de seccions que es presentava fins ara. Entre els curtmetratges que es podran veure a Badalona hi ha pel.lícules de creadors independents o d'estudiants que encara no han despuntat, però també treballs amb un prestigiós palmarès que ja han triomfat a Sundance i a Cannes i que ja han donat als autors un Gaudí o un Goya.

El Teatre Zorilla i el Teatre El Círcol en són les seus oficials. Però, més enllà de les pantalles habituals, Filmets torna a sortir aquest any a la recerca de l'espectador i hi ha projeccions a la FNAC Las Arenas, a l'estació de metro de la plaça Universitat i a les biblioteques de la ciutat, enclavaments que actuaran com a seus complementàries.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_