_
_
_
_
AGENDA

100 ballarins a escena

CRUÏLLES

Mercat de les Flors, 30 de

setembre i 1 i 2 d'octubre

E l Mercat de les Flors inaugura aquesta temporada amb un vital i interessant espectacle a càrrec del coreògraf italià Luca Silvestrini, anomenat Cruïlles. Una proposta multicultural i intergeneracional de dansa, música i imatges interpretada per més de cent ballarins amateurs de totes les edats i residents a Barcelona. Els intèrprets han hagut de passar un càsting on es van presentar més de quatre- cents aspirants. Barcelona ha estat la ciutat on més persones han anat al taller de reclutament que Silvestrini va organitzar a principi del mes de juliol passat per al projecte. En altres ciutats europees com ara Polverigi, Atenes, Leeds o Londres, on el coreògraf italià —juntament amb la seva companyia Protein— ha organitzat espectacles amb unes característiques similars, la resposta ciutadana no ha estat tan massiva com aquí.

A 'Cruïlles', de Luca Silvestrini, tothom hi balla: des de l'àvia fins a un nadó

L'objectiu de Silvestrini és reunir un grup de persones d'edats i contextos socials i culturals diferents al voltant d'un procés creatiu que a Barcelona va començar el 5 de setembre passat i que s'acabarà divendres a l'escenari del Mercat. Cruïlles no és un espectacle creat prèviament, sinó que és un continu work in progress que es va desenvolupant a partir de la comunitat ciutadana activa que hi participa. És un espectacle en què es reflexiona sobre la identitat cultural de les ciutats d'avui en dia, sobre la immigració i la integració i on la diversitat és un valor. És una obra sobre la necessitat urgent de trencar barreres entre cultures, generacions i estils de dansa.

Silvestrini, que s'ha passejat per Barcelona com si fos una gran pista de ball, ha seguit les festes majors dels barris del Raval i el Poble-sec, ha conegut i ha comptat amb la participació de diversos centres cívics i casals com els de la Barceloneta, el Guinardó i Cotxeres Borrell, per citar-ne tres. Després del periple, ha arribat a la conclusió que hi ha artistes de carrer realment brillants i ha quedat fascinat per l'afició a ballar que tenen els ciutadans de Barcelona.

La imatge que el va captivar va ser veure, als últims assaigs de Cruïlles, una àvia ballar una sardana; un adolescent sud-americà, hip hop; un pakistanès, dansa bollywood i una noia andalusa, flamenc. De tot això tracta Cruïlles, on fins i tot els bebès ballen. Una obra que fa pensar en la pel·lícula Esto es ritmo de Thomas Grube, rodada a Berlín.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_