_
_
_
_
AGENDA

Vic, capital catalana de la música

MERCAT DE MÚSICA VIVA

Vic

Del 14 al 18 de setembre

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) és una de les cites musicals estratègiques per a la Generalitat. I tenen raó de considerar aquest veritable mercat com un esdeveniment que cal tenir en compte i seguir. Al final tot són xifres, i el Mercat manté un cartell de més de 50 actuacions a la vigatana plaça Major. Carles Santos & Cabo San Roque, Achilifunk i l'Ensemble Taller de Músics, Els Pets, Joan Chamorro i Andrea Motis —la nova sensació del jazz català— i La Iaia. Obren foc Colina Miralta Sambeat trio, juntament amb Chicuelo. El jazz i els ritmes llatins del primer i la guitarra flamenca del segon es fusionaran en un espectacle coproduït pel Taller de Músics, ContraBaix i el Mercat, expressament per a la inauguració del certamen.

El Mercat de Música Viva de Vic fa èmfasi en l'aposta per a professionals

Llegir el cartell no és només seguir una llista, sinó trobar-se amb propostes dirigides al gran públic i també als programadors. Per exemple: Achilifunk & Ensemble Taller de Músics, Alma Afrobeat Ensemble, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien, Atleta, Bedroom, Benjamin Herman Quartet, Bernat Font trio, Carles Santos & Cabo San Roque. A més, en un altre camp, Chacho Brodas, DJ 2D2, les novetats d'Élena, la bogeria creativa de Joan Colomo i l'energia de La Kinky Beat.

Més noms. Apostes delicioses com Le Petit Ramon, la força de Los Delinqüentes, la increïble veu de Maika Makovski, la serenitat de Russian Red, o la visionària passió de Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi. No es pot oblidar Sidonie (que porten nou disc sota el braç), l'obertura mental de Surfing Sirles, la visió world music Susana Baca. Hi ha perles al MMVV com Mastretta, Matador Rockers, Marcel Cranc o Macromassa o Alma Afrobeat Ensemble. També és una aposta segura deixar-se caure per les actuacions de Mendetz, Mujeres o Pastora.

La nova direcció del MMVV, amb Marc Lloret al capdavant, ha volgut accentuar el vessant professional (de mercat) amb la creació del MVLab —un paraigua que aglutina les activitats de "tot allò que el professional necessita"—. L'aposta per Lloret, que és també un dels responsables del PopArb i membre dels Mishima, es reconeix com tot un èxit tenint en compte la transversalitat de la programació d'enguany i un vernís d'autor que també es nota en les propostes de caire més professional.

Sovint, en monstres com el Mercat, es deixen de banda les apostes petites, però val la pena destacar, per exemple, el MVLab. Aquesta marca s'ha creat "pensant en reforçar el vessant professional del Mercat", en paraules del flamant director Marc Lloret. Segons Lloret, des de l'anunci d'aquesta novetat la proposta "està quallant entre els professionals", però la intenció és que "evolucioni, que l'any vinent sigui més evident i que es pugui entendre bé que hi ha una part de programació artística molt enfocada al professional".

Més enllà del vessant professional del Mercat, el certamen manté la fira comercial (amb més de 60 expositors), els concerts de la plaça Major enfocats al gran públic i els ja clàssics Diversons, Invictro i una de les semifinals del Concurs de Maquetes Sona 9.

En un nivell més prosaic, cal destacar la bona salut del MMVV tot i la reducció pressupostària a causa de la conjuntura econòmica, que ha obligat a reduir el nombre d'escenaris a l'aire lliure, i enguany només quedarà el gran escenari a la plaça Major de Vic. Així mateix, també s'han reduït els grups programats, però el cartell segueix sent força extens. El pressupost de la 23a edició del Mercat de Música Viva de Vic és de 989.800 euros. D'aquests, l'ICIC aporta 495.000 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_