_
_
_
_
AGENDA

L'Altaveu desperta el panorama

FESTIVAL ALTAVEU

Sant Boi de Llobregat

Del 8 al 10 de setembre

Ja s'han acabat les vacances, les festes majors i queden lluny els festivals del juny i juliol. I ara, què? Doncs a Catalunya ja fa anys (23) que el Festival Altaveu és l'encarregat d'injectar energia al panorama musical. A partir d'avui arrenca una nova edició de l'esdeveniment musical de Sant Boi de Llobregat, que disposa d'un cartell d'artistes de primer ordre. Molta qualitat, una sèrie de noms que representen els talents emergents i les apostes més consolidades d'aquí i de fora.

Una programació que té un especial interès en recollir el bo i millor de la música feta a Catalunya, des del pop més dolç al funky aflamencat i la cançó d'autor, només cal fer un cop d'ull al cartell: Joan Colomo, Achilifunk, Tiki Phantoms, Za!, Duquende i Chicuelo o els caps de cartell Manel, Antònia Font o el músic-poeta andalús Sr. Chinarro.

Antònia Font, Manel i Sr. Chinarro són algunes llaminadures d'aquest festival

Segons l'organització de l'Altaveu, "el pes específic dels noms propis —les individualitats—, la vàlua dels autors de casa i una promíscua debilitat per la barreja de llengües, cultures, estètiques i sonoritats és la definició més característica d'aquest festival, un dels més locals i més universals alhora". En qualsevol cas, més enllà de paraules, la filosofia del festival s'ha posat de nou en pràctica en la programació. Així doncs, seguint la trajectòria que des de 1989 ens caracteritza, el festival està estructurat en la Programació Altaveu, amb actuacions de personalitats musicals de primera línia, l'Altaveu Frontera, una secció competitiva de grups revelació del panorama musical català i d'altres iniciatives relacionades amb la música.

Així, a mitjans de setembre arriba aquesta oportunitat de prendre el pols a gran part dels músics més rellevants de Catalunya. Anem a pams. L'Altaveu s'inicia amb els incombustibles caps de cartell Manel i Antònia Font, que, després de girar tot l'estiu, encara tenen corda. Ambdós segueixen de promoció de dos treballs ben rodons (10 Milles per Veure una Bona Armadura i Lamparetes, respectivament), i suposa una molt bona oportunitat per recuperar un antic espai històric de concerts del festival, ara renovat: els Jardins de l'Ateneu, un espai verd que val la pena tenir en compte per donar valor afegit a Sant Boi.

I qui gaudirà d'aquest entorn per estrenar el primer dia aquest espai seran els Nu Niles, Very Pomelo i Sr. Chinarro, estils ben diferents de rock modern, punk i de cançó pop d'autor que donaran els aires oportuns de festa del primer dia, o el concert imperdible de Camarón, La Leyenda del Tiempo amb Duquende i Chicuelo.

Al petit teatre Cal Ninyo hi haurà concerts dobles com els de Joan Colomo, un autor que sempre va més enllà i que estrenarà el nou disc aquella nit, acompanyat dels 4t 1a (Quart Primera) amb melodies folk-pop enganxoses o de l'inclassificable espectacle dels energètics Za!, o els valencians Senior i el Cor Brutal, que també hi seran per estrenar disc.

A més, la cita de Sant Boi tracta de promoure els autors emergents amb l'Altaveu Frontera, aquest cop amb algunes bandes noves i d'altres de més rodades: Lecirke, Doctor Divago, el folk dels Pepet i Marieta o Raydibau, que, acompanyats d'uns convidats de luxe com la rumbera, exquisita i canalla orquestra Achilifunk i els indies de rock surfer Los Tiki Phantoms. També cal estar atent a la iniciativa Altaveu Emergent, que barrejarà grups locals (Mel, Jackturbo, Kilmara) i noves tecnologies. De nou, l'Altaveu crida l'atenció.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_