AGENDA

Les galeries catalanes homenatgen el Japó

FESTA DE L'ART A LES GALERIES

4 de juny, 15-24 hores

L'origami és la tècnica japonesa que es fa servir per crear figures de paper, a força de doblegar-lo amb art. Una de les formes de poesia del país nipó és el haiku, uns poemes breus de tres versos de cinc, set i cinc síl·labes, respectivament.

Són dues de les activitats que es podran fer durant la tarda nit de dissabte amb motiu de la segona edició de la Festa de l'Art a les galeries, que aquest any celebren, conjuntament, un total de 52 galeries de 17 ciutats i localitats de Catalunya, des d'Alcanar fins a Cadaqués —el 2010 van ser 70 espais d'art en 20 localitats—. Aquest any les activitats i el record es dediquen al Japó, el país asiàtic que el mes de març passat va patir un terrible terratrèmol seguit d'un tsunami (una altra paraula japonesa que substitueix els tradicionals sismes submarins). El lema de la celebració que organitza l'associació de galeries Art Catalunya és "Jo també sóc japonès".

La jornada coincideix amb el final de temporada de les galeries de ciutat i amb l'inici de la temporada de les que situades als indrets turístics. Per atreure els visitants, a part de les fotografies, escultures vídeos, dibuixos i pintures que s'exhibeixen a cadascuna de les galeries, s'han programat actuacions de música, màgia, poesia, circ i performance.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS