_
_
_
_
_
AGENDA

Love of Lesbian, consagració per triplicat

Love of Lesbian

Razzmatazz

Del 24 al 26 de febrer

Una veu greu característica i genuïna, melodies treballades i ambientals —gairebé preciosistes— i la coherència durant més d'una dècada són ingredients que expliquen part de l'èxit sòlid dels barcelonins Love of Lesbian. Sens dubte és el grup català amb més èxit d'Espanya —amb permís dels Sidonie— i també són profetes a Barcelona. Així ho proven les tres dates consecutives de concerts a Razzmatazz (des d'avui dijous i fins a dissabte) per tal de regalar el seu repertori pop, o indie. La banda de Santi Balmes tanca així la gira del seu darrer disc, l'exitós 1999 (o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando a la luna), amb tota la força del seu directe.

De fet, totes les localitats per als tres concerts —la de dijous es va crear per donar lloc a l'allau de peticions— estan exhaurides des de la setmana passada. L'èxit de convocatòria ha perseguit aquests catalans viatgers durant tota la gira, i són especialment estimats a Madrid. Una prova ben fefaent són els concerts a la madrilenya sala Joy Eslava els darrers 2, 3, 4 i 5 de febrer. Els Love of Lesbian estan encantats. Nou disc? De moment, tancar la gira actual. A més, cal recordar la cirereta per a la banda catalana: una fi de festa el 26 de març vinent a la sala Scala London de la capital anglesa. Barcelona, Madrid, Londres, una tournée amb èxit per triplicat.

L'evolució de Love of Lesbian és imparable, com proven els darrers dos àlbums: el citat 1999 i l'aclamat Cuentos chinos para niños del Japón (2007). També es considera un punt d'inflexió de la banda barcelonina haver fet de teloners d'un dels grups més llegendaris de l'escena pop mundial: The Cure, a la gira Dream Tour 2000 de l'any 2000. També el canvi lingüístic, de l'anglès al castellà, va permetre connectar amb un públic que amb el tombant de segle necessitava sentir-se identificat amb la banda sonora de la seva vida. La maduració del seu so és evident però ja a Maniobras de escapismo (2005) s'apuntaven maneres.

Als recitals de Razzmatazz s'esperen temes actuals com Club de fans de John Boy, El ectoplasta o Algunas plantas i himnes anteriors com La niña imantada o Un día en el parque.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_