_
_
_
_
AGENDA

Kiko Veneno inaugura el BarnaSants

BARNASANTS

Diverses ciutats

Del 22 de gener al 14 d'abril

Arriba el festival de la cançó d'autor per excel·lència. Kiko Veneno donarà dissabte vinent el tret de sortida del BarnaSants d'aquest any. Al Teatre Principal de Badalona presentarà el seu nou disc, Dice la gente, gravat amb diferents artistes. Serà el recital previ als 110 concerts que fins al 24 d'abril s'han programat dintre de la setzena edició de la mostra nascuda al barri de Sants, que inclou recitals en diverses ciutats.

La inauguració oficial tindrà lloc el 27 de gener a l'Auditori de Barcelona, amb Pau Alabajos. Però, a l'agenda, hi figuren noms de la cançó catalana, espanyola i llatinoamericana com Jorge Drexler (11 de febrer, al Teatre Joventut de l'Hospitalet), Luis Eduardo Aute (4 de març, a l'Auditori de Girona), Ismael Serrano (Palau de la Música, 18 de març), María Dolores Pradera (12 de març, a l'Auditori de Girona), o Els Amics de les Arts (29 de gener, al Teatre Principal de Badalona).

A les veus consagrades de Nacho Vegas ( 18 i 19 de març, a l'Auditori), o Joan Amèric (14 d'abril, al mateix lloc), també s'hi afegeixen nous artistes com La Shica, Refree, Eduard Canimas o Ivette Nadal.

Encara que la crisi obliga la mostra a allunyar-se definitivament del lloc on va néixer, les Cotxeres de Sants, BarnaSants s'expandeix a Madrid, l'Alguer i Saragossa. "El més important és qui actua i no el lloc, l'equipament sortia molt car, no tenim ajudes del districte i amb el que val un concert allà en podíem fer tres en un altre lloc; la intenció és tornar-hi quan puguem, però la descentralització també és important", explica Pere Sants, director del festival.

En edicions anteriors, ja s'havien programat recitals a Cuba o València, i el repte d'aquest any era desembarcar a Madrid. Dit i fet, allà actuaran entre el 17 i el 20 de febrer tres pesos pesats de la cançó catalana: Maria del Mar Bonet, Raimon i Albert Pla. A Saragossa se celebrarà el 8 d'abril un homenatge a Labordeta, en un acte que després es repetirà el 10 d'abril a la sala Atrium de Viladecans.

El del polític i polifacètic autor no serà l'únic homenatge programat ja que, a l'Alguer, Ester Formosa, Elena Ledda i Andrea Marzi recordaran Maria Sannia, una de les veus més populars en llengua sarda. I a l'Uruguai es recordarà Mario Benedetti. El BarnaSants també instaura tres nou guardons per reconèixer els millors recitals de cada edició. El lema d'aquest any és: Aquesta màquina combat el feixisme. "Volem reivindicar el poder de la paraula, que ens permet resistir i ser solidaris en un ambient de crisi ferotge, de retallades socials i de l'auge de la dreta a tot Europa", conclou Pons.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_