Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra
AGENDA

Recomanem...

Kontakthof; Las torres del honor; Íncubo; Pachamama

Una de les peces emblemàtiques de la desapareguda Pina Bausch, Kontakthof, arriba al Mercat de les Flors (demà i fins diumenge) en format juvenil. L'obra es va estrenar el 1978, interpretada per la companyia de la coreògrafa; després, el 2000, Pina en va fer una versió amb actors-ballarins majors de 65 anys, i ara aquesta amb 26 adolescents, plena de nostàlgia, amb les habituals dosis d'humor, crueltat i tendresa.

El 23-F explicat amb sinceritat, cruesa i rigor des de la sala de banderes per un militar demòcrata. Aquest és l'atractiu de Las torres del honor (Destino), dels treballs del que es mostrava més orgullós el seu autor, el capità i historiador Gabriel Cardona. Però s'ha convertit en el seu llibre pòstum. Els investigadors Xosé Fortes i Hilari Raguer, amb el fill de l'autor, Luis Cardona, el presentaran dimecres a la Casa del Llibre de Barcelona (19.30 h). Un acte que serà un homenatge.

Un home i una jove se citen en un antic refugi. Intercanvien l'edició limitada d'un còmic de vampirs a canvi de sexe. A partir d'aquest moment, la història es tenyeix de violència, por i venjança. L'obra, dirigida per Àlex Mañas, s'estrena avui a la Villarroel i, entre els actors, hi figuren Marcel Borràs i Irene Escolar. La novetat és que els espectadors hi tenen molt a dir; per mitjà de Twitter i de les xarxes socials, interactuen en el muntatge. (De 22 a 26 euros).

Comprar i beure

A la cistella ecològica d'aquesta setmana hi ha 11 productes diferents com les llimones, els ous, la col i les patates, per un valor de 25 euros. Arriba en una bicicleta a qualsevol llar de Barcelona de la mà d'un membre de Pachamama, una associació sense ànim de lucre que porta a terme una tasca de sensibilització entorn de l'alimentació ecològica des del 2008. És tan senzill com acostar el camp a la ciutat i fer conèixer la producció ecològica. Funciona amb un sistema de comandes setmanals o quinzenals i es nodreix de productors de Torrelles de Llobregat i Begues. Matias Lecop, un dels membres de Pachamama, atura la bicicleta per respondre una trucada telefònica. A més d'explicar a què es dedica l'associació, recorda que el 13 de febrer vinent han organitzat una calçotada amb tots els cooperants a Begues, una manera més d'apropar el camp a la ciutat. www.pachamama.cat

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 20 de enero de 2011