_
_
_
_
REPORTATGE

'Annus horribilis' a Olot

Quan el 14 de desembre van trucar per alertar d'un tiroteig amb quatre morts a Olot, vaig pensar que era una broma. De molt mal gust, d'acord, però semblava més plausible això que no que en dos mesos s'haguessin conegut 15 morts a la capital garrotxina. Per desgràcia, la cosa anava de debò: Pere Puig, un paleta de 57 anys, va agafar el seu rifle preferit i va matar aquell dimarts a les 9 del matí el seu cap, Joan Tubert, de 61 anys, i el fill d'aquest, Àngel, de 35, quan esmorzaven en un bar. Després va pujar al seu Suzuki, va conduir dos quilòmetres en línia recta i el va deixar engegat al mig del carrer per entrar a la Caja de Ahorros Mediterráneo (CAM), i disparar contra dos treballadors: en Rafel Turró, de 46 anys, i l'Anna Pujol, de 52. Els va matar per un deute de 2.200 euros i un malentès amb una targeta de crèdit.

A la ciutat li van acabar de caure els ànims a terra. Feia prop de dos mesos, el 18 d'octubre, que els Mossos d'Esquadra havien detingut Joan Vila, de 45 anys, un zelador conegut per l'amor i la delicadesa amb què tractava els avis de la residència La Caritat. Vila va confessar l'assassinat d'11 ancians (nou dones i dos homes) del geriàtric. Els primers resultats forenses apunten que en set casos va fer servir productes càustics per matar-los.

Als olotins se'ls va "encongir el cor", segons l'alcalde, Lluís Sacrest. La majoria de persones coneixien en Joan Vila, igual que tenien tracte, encara que fos superficial, amb en Pere Puig, amb els Tubert i amb els treballadores de la CAM. Per no parlar de la popularitat de la farmacèutica Maria Àngels Feliu, que va passar 492 dies captiva al forat d'un armari encastat al soterrani de la casa d'un dels seus segrestadors el 1992, i que ara a tots tornava al cap...

"No ens deixem abatre pel pessimisme malgrat la duresa dels fets", els va demanar l'alcalde. Però el 2011 pot deparar més sotragades: només s'han investigat l'historial dels morts a La Caritat durant el 2010. Vila hi va treballar des del 2005.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_