_
_
_
_
AGENDA

Educar entre somriures

El Saló de la Infància i els museus fan tota mena d'activitats

Tallers, desfilades de models, visites guiades... Diversos espais es converteixen aquestes festes en centres per a la diversió i l'educació dels infants. Si el que cal és aprendre història, el Museu d'Arqueologia de Catalunya demà celebrarà el taller Vols ser un ciutadà romà? Val 3 euros, i poden participar-hi nens d'entre 6 i 12 anys. L'objectiu és conèixer com s'organitzava la societat de l'imperi romà i superar proves per aconseguir convertir-se en un ciutadà amb drets. D'altra banda, la xocolata és un element molt present en les postres nadalenques i per això el Museu de la Xocolata, amb el Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ofereix un taller on es crearà una figura de xocolata, a partir de l'explicació de l'origen. Tindrà lloc fins al 9 de gener, cal inscripció prèvia, i costa 6,95 euros.

I si el que es vol és engalanar-se, el Museu Nacional d'Art de Catalunya proposa el curs Ets una joia! Tots els nens podran dissenyar i crear una joia pròpia, prenent com a elements d'inspiració la geometria, el cos o la natura. Val 8 euros, i se celebrarà fins al 8 de gener.

Les habilitats artístiques també seran necessàries per fer possible un gran mural nadalenc a l'Aquàrium. Els visitants estan convidats a pintar el seu propi peix, i la creació col.lectiva estarà penjada a l'entrada del recinte fins al 9 de gener.

En canvi, per gaudir d'un passeig entre contes nadalencs, el Museu d'Història de Barcelona- Museu Monestir de Pedralbes programa el taller Les figures del pessebre. L'entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia. Entre els racons del monestir es buscaran representacions dels reis, es cantaran cançons i es faran figures amb plastilina.

Els nens seran els protagonistes absoluts del Festival de la Infància, que celebrarà l'edició número 48 al recinte de la Fira de Barcelona, a Montjuïc. Les sorpreses se succeiran de les 11 del matí a les 8 de la nit, entre el 27 de desembre i el 4 de gener. Per començar, la Secretaria de la Infància i l'Adolescència de la Generalitat ofereix la possibilitat d'estampar camisetes amb frases sobre la defensa dels nens. A més, els bombers traslladaran al Saló dos cotxes dels que utilitzen per apagar incendis i demostraran quines tècniques fan servir per treballar. També podran gaudir de l'experiència de convertir-se en models: el dissenyador Custo Dalmau ofereix la possibilitat de vestir-se amb la roba de les seves col.leccions infantils, i desfilar en una passarel.la que s'hi instal.larà. El Saló es complementa amb concursos de dibuix, escalèxtrics gegants, jocs amb llits elàstics i concursos. L'entrada val 10 euros, i és vàlida per passar-hi tot un dia.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_