_
_
_
_
AGENDA

La diva llatina que sacseja el pop

SHAKIRA

Palau Sant Jordi

21.30 hores. 45 euros

Shakira i Barcelona són dos elements que es combinen amb frescor i sensualitat. Hi ha feeling, sobretot amb el públic, i potser no tant amb l'Ajuntament. Cal recordar que en el rodatge del videoclip del seu darrer èxit, Loca, del nou disc Sale el sol, la va fer ben grossa: multa per anar de paquet en moto sense casc i també per envair una font pública. Coses de l'ordenança de l'alcalde Hereu. Tot i així, el vídeo ens mostra la Barcelona més de platja, que li va com anell al dit a una cançó exuberant, salsera, espasmòdica i plena de ritme, un èxit a les discoteques. Ara, Shakira, la nova bombolla de Freixenet d'aquest Nadal i que demà rebrà el premi Ondas a la millor artista llatina, torna a Barcelona per omplir com un ou el Palau Sant Jordi.

El darrer àlbum de l'atlètica cantant colombiana fa temps que corre, sobretot des d'abans del Mundial de futbol de Sud-àfrica amb el megaèxit mundial de Waka Waka, una autèntica cançó de l'estiu (si algú té nens a casa, ja sap de què va la cosa). Malgrat ser la indiscutible diva llatina del pop de consum generalista, Shakira no perd de vista les tendències globals, les que són llatines i les que no. A més, segueix cultivant les balades (Lo que más), una de les seves armes secretes i gairebé sempre infal.libles.

També hi ha temes amb accent hip-hop com Gordita, amb Calle 13, que li canten: "Shaki estás bonita pero también me gustabas más gordita, con el pelito negrito y la cara redondita y más rockerita". I és que Shakira ha estat sempre una artista i ha anat evolucionant des de Dónde están los ladrones, quan encara no era rossa. Coses de diva. És com una espècie de Madonna del tròpic de Capricorn. Musicalment hi ha qui pot trobar un cert estancament, ja que potser no hi ha gaires diferències amb l'àlbum She Wolf (2009), o potser n'és una segona part.

Shakira té 3 milions i mig de seguidors a Twitter i 13,7 milions de fans al Facebook. I els cuida. Aquesta setmana, la cantant americana ha arribat a Europa i ja ha penjat fotos dels darrers concerts, i n'hi ha d'espectaculars al brutal i icònic Madison Square Garden de Nova York.

A Barcelona, la geni de Barranquilla també repassarà la llarga llista d'èxits que arrossega aquesta colombiana de 33 anys i perfil global com Loba, Underneath your clothes, Hips don't lie o Whenever wherever.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll (sí, sí, d'ascendència libanesa i catalana) torna a Catalunya amb l'objectiu de sempre: provocar una gran comunió amb l'audiència gràcies a un show intens, rítmic i estudiat. Seguint amb la història privada de la cantant, cal dir que, en àrab, Shakira significa "dona plena de gràcia", i per als hindús significa "deessa de la llum". Així que ho té tot per sadollar els seus fanàtics.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_