_
_
_
_
_
AGENDA

Torna el jazz

FESTIVAL DE JAZZ DE BARCELONA

Fins al 2 de desembre

www.barcelonajazzfestival.com/

Torna el jazz a Barcelona. Després de les prèvies que s'han anat fent les darreres setmanes, la 42a edició del Festival de Jazz de Barcelona agafa la velocitat de creuer. Ahir va ésser el torn del saxofonista Sonny Rollins i dissabte, el del pianista Chick Corea que tocarà per primera vegada en solitari, una actuació que abans haurà ofert al Temporada Alta de Girona.

Demà, La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi es retrobaran per interpretar He mirat aquesta terra, cantant jazz per a cor i orquestra basada en poemes de Salvador Espriu i l'obra més ambiciosa de Ricard Gili, trompeta i líder de la veterana banda.

Pel que fa a les sis cordes, una de les actuacions més esperades serà la del guitarrista Kurt Rosenwinkel (acompanyat per Eric Revis al contrabaix i per Ted Poor a la bateria), que el 14 de novembre repassarà al Luz de Gas el seu repertori articulat amb clàssics de jazz com Wayne Shorter o Thelonious Monk. Un dels plats forts del festival, el crooner britànic Jaime Cullum, amb els seus agitats directes i amb un repertori que va de George Gershwin a Jimi Hendrix, farà el mateix al Palau de la Música el 26 de novembre.

L'incansable pianista Chucho Valdés, que als últims discs ha col.laborat amb el seu pare, Bebo, i amb Concha Buika, tornarà a Barcelona amb un projecte que ja feia anys que preparava, un septet que ha anomenat The Afro-Cuban Messengers i un disc, Chucho's Steps, el primer CD que realitza per Comanche, la seva pròpia companyia.

Una de les novetats d'enguany ve de la mà del món vinícola i gastronòmic. Chucho Valdés, Kurt Rosenwinkel i Dan Ouellete, entre d'altres, oferiran concerts especials al restaurant Monvínic i als Jardinets de Gràcia.

Dins de la secció Finestres, on s'admeten altres estils musicals, l'intimista cantautor texà Micah P Hinson, acompanyat per la banda Centro-matic, presentarà al Palau de la Música el seu últim disc, Micah P. Hinson And The Pioneers Saboteurs. En aquest apartat també es podrà veure la banda britànica Fanfarlo i un espectacle sota el nom d' Afrocubism, que reuneix Eliades Ochoa, Toumani Diabaté i Bassekou Kouyaté, entre d'altres virtuosos.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_