_
_
_
_
AGENDA

Recomanem...

Música Erykah Badu, ART Signes i escriptures, FESTIVAL de Cantonigròs, JAZZ Recordant Billie , Comprar i beure PASTISSERIA Lolita

Els aficionats a la música negra tenen un motiu de celebració: Erykah Badu torna a Barcelona. La seva suggestiva veu arriba a les Nits del Poble Espanyol per presentar l'excel.lent New Amerykah pt.2 (Return of the Ankh). Música profunda i sensual servida pel modern concepte que té del rhythm & blues urbà, del qual és una de les millors exponents. Si no la millor. (Poble Espanyol. 18 de juliol, 21.30 hores).

L'art i l'escriptura han estat vinculats des de l'inici de la civilització, però van ser els artistes orientals els qui l'elevaren a l'estatus del paisatge i la representació humana, fet que influencià de manera seminal en l'art d'avantguarda. La Fundació Suñol reuneix quaranta obres de la seva col.lecció que descobreixen l'ús recurrent del signe i l'escriptura en la pintura d'artistes com Llimós, Tàpies, Pazos, Boetti, Alexanco o Rabascall. (Passeig de Gràcia, 98. Fins al 25 de setembre).

Festa de la música, però també de la diversitat, plena de color i de calor humà. Això és el Festival de Cantonigròs, un dels més singulars dels que se celebren a l'estiu a Catalunya. Consagrat al cant coral i de caràcter competitiu, acull una cinquantena de cors d'arreu, els membres dels quals s'hostatgen en cases particulars dels pobles d'Osona i comarques veïnes. Una experiència singular. (Cantonigròs. Osona. Des d'avui a les 19 hores fins diumenge a la tarda).

L'any passat es va complir mig segle de la mort de Billie Holiday. Dels molts homenatges, el més profund i sentit va ser el que li va oferir la cantant Dee Dee Bridgewater: A celebration of Lady Day, un cd, un dvd i un concert que, al cap d'un any, segueix mantenint viu el record de qui va ser la millor cantant de jazz de tots els temps. La Bridgewater, salvant totes les distàncies, no es queda curta. (Dee Dee Bridgewater. Teatre Grec. 24 de juliol. 22 hores. De 25 a 48 ¤.).

La Vicky, la Martina i la Carol van obrir ara fa un mes la Lolita bakery, una preciosa pastisseria al barri del Born. Qui entri es traslladarà, com per art de màgia, als anys cinquanta. Tres dones el rebran amb un somriure d'orella a orella i amb un assortiment de pastissos fets amb receptes recuperades de llibres de cuina de l'època. La seva especialitat són els cupcakes (uns minipastissets decorats) i n'hi ha de remolatxa amb cacau (sona estrany però és deliciós, el Red Velvet van ser unes postres típiques a Nova York als anys vint), de pastís de pastanaga (no li posen nous per solidaritzar-se amb els al.lèrgics), de plàtan, de xocolata i de vainilla. "La llista és variable perquè el que ens agrada és crear", expliquen les joves propietàries. Hi ha sofàs (són retro però còmodes), flors i sona un vinil dels Beatles. Per beure hi ha batut de mango i fruits vermells. Que dolç! Lolita bakery. Portal Nou, 20.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_