_
_
_
_

Agenda

I també..., Cites de la setmana, Concerts

EXPOSICIONS

'Gabinet dels músics'. Les col·leccions del Museu de la Música van començar a prendre forma el 1921 amb una donació d'un grup de prohoms barcelonins. Des de llavors, altres llegats han fet possible la formació del seu important fons. Aquesta exposició, comissariada per l'historiador de l'art Francesc Fontbona, i que es podrà veure fins al proper gener, treu a la llum estampes, caricatures, retrats, bustos, pintures —de Ramon Casas, Lluís Masriera, Ismael Smith i Josep Togores— i pergamins signats per autors com Isaac Albéniz i Enric Granados, que evoquen els gabinets de curiositats del segle XIX. (Museu de la Música, L'Auditori. Lepant, 150. Fins al 9 de gener del 2011).

'Comadira: 50 anys de pintura. Una antologia'. Setanta dibuixos, pintures i cartells il·lustren mig segle de carrera del pintor gironí Narcís Comadira. En aquesta retrospectiva, organitzada al museu de la muntanya més famosa de Catalunya, les obres, de forma cronològica, mostren com l'autor ha abandonat els darrers 25 anys la representació de la figura humana i ha centrat el seu treball en els elements arquitectònics i les natures vives i mortes. (Museu de Montserrat. Fins al 28 de setembre).

'Eugeni Forcano. La meva Barcelona'. L'any 2009 el fotògraf Eugeni Forcano va donar 650 fotografies de gran format a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona; imatges en les quals va fotografiar la Barcelona dels anys seixanta. A partir de dilluns es podran veure 130 d'aquestes instantànies en blanc i negre (en dues sedes diferents) d'una ciutat que ja no es podran tornar a captar. (Sala Ciutat, carrer Ciutat, 2. Fins al 3 d'octubre, i Arxiu Fotogràfic, plaça Pons i Clerch, 2. Fins al 15 de gener).

ALTRES

'Cine firmado. Colección Vicenç Arroyo'. Prop de 400 fotografies d'actors i actrius de cinema —des dels anys 40 fins a l'actualitat— i amb la seva signatura o dedicatòria original es podran admirar a partir de dimarts a l'exposició que ha organizat el Museu de Cinema de Girona. Les imatges —fins a 2.591— van ser reunides pel col·leccionista Vicenç Arroyo que les va donar a l'abril a aquest museu. (Museu del Cinema de Girona. Carrer Sèquia, 1. Fins al 30 de gener 2011).

'Poesia i +'. Blues, funky i balada serveixen a Santi Arisa per acostar-nos la poesia dels seus autors preferits: Estellés, Espriu, Carner, Foix, Teresa Colom, Pere Quart i també Palau i Fabre. La Santi Arisa Band, el Manifest Groc i una trobada internacional de poesia són les propostes del primer cap de setmana d'aquest festival.

Centrat en la difusió de la poesia, dels espectacles literaris i del llenguatge poètic a través dels gèneres més diversos, és organitzat per la Fundació Palau de Caldes d'Estrac. (Festival Poesia i +. Del 25 de juny al 25 de juliol del 2010).

Cites de la setmana

Teatre

'Eurydice', de Sarah Ruhl. Director: Bijan Sheibani. (Teatre Lliure. 24 al 27 de juny, 20.30 hores. 24 euros).

'Nô', de Yukio Mishima. Director: Joan Ollé. (Mercat de les Flors. 27 de juny a l'11 de juliol, 21 hores. 22 euros).

'Bolívar, fragmentos de un sueño', d'Omar Porras, William Ospina i el Teatro Malandro. Posada en escena d'Omar Porras, text de William Ospina i dramatúrgia d'Omar Porras i Sandro Romero. (Teatre Grec. 28 i 29 de juny, 22 hores. 16-28 euros).

'La lección', d'Eugène Ionesco. Director: Joan Maria Gual. (Teatre Romea. Del 29 de juny al 4 de juliol. Dimarts a divendres, 21.30 hores; dissabte, 18.30 hores i 22 hores; diumenge, 18.30 hores. 17-28 euros).

'Coses que dèiem avui', de Neil LaBute. Director: Julio Manrique. (Sala Beckett. Del 29 de juny al 25 de juliol. De dimarts a dissabte, 22 hores; diumenge, 19 hores. 18 euros).

Circ

'Gaff Aff', (Sala Ovidi Montllor, 26 i 27 de juny. 21 hores. 16 euros).

'Öper Öpis', (Mercat de les Flors, del 29 de juny a l'1 de juliol, 21 hores. 16 euros).

www.bcn.cat/grec

Concerts

Dijous 24

Bob Dylan. El primer dels dos concerts espanyols que farà per presentar Together Through Life. (Poble Espanyol, 21.30 hores. 55 euros).

Kiss. Després d'un bon grapat d'anys sense maquillar-se, ho han tornat a fer. (Palau Sant Jordi, 19.30 hores. 42-48 euros).

Crowded House. Pop plusquamperfet d'uns clàssics de butxaca. (Razzmatazz 2, 21.30 hores. 30 euros).

Festival Aphonica. Festival amb la veu de protagonista amb Anna Roig, Maria Coma, Mercedes Peón i molts més. (Banyoles. Fins al 27).

Dissabte 26

Enrique Morente. La seva espiritualitat flamenca inaugura el festival de Girona. (Festival de Músiques Religioses i del Món Girona, 21 hores. 15-30 euros).

Diumenge 27

Aerosmith. Uns altres veterans que no volen passar a la història sense celebrar a l'escenari el seu 40è aniversari. Únic concert a Espanya. (Sant Jordi, 22 hores. 42-65 euros).

Isabel Pantoja. La veu de la copla. Una garantia en directe. (L'Auditori de Barcelona, 20 hores. 40-90 euros).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_