_
_
_
_
_
AGENDA

Festa a les galeries d'art enfront la crisi

FESTA DE L'ART

A LES GALERIES

Dissabte, 5 de juny. Fins a les

24 hores. www.artcatalunya.cat

La unió fa la força. Fa sis anys que els museus celebren una jornada en què obren les seves portes per fer conèixer el que s'hi cou. Han fet el mateix durant 17 edicions centenars de tallers i artistes repartits per Barcelona. Dues propostes que milers de persones segueixen a cada edició. És el que ha animat les galeries d'art catalanes a imitar la iniciativa i programar una jornada el dissabte 5 de juny, on 70 espais d'art distribuïts en 20 localitats de tot Catalunya no abaixaran la persiana fins a mitjanit. "Els dos anys de crisi que estem vivint han afectat les galeries, algunes fins i tot han tancat; per això necessitem dir que som vius, que som aquí", va explicar ahir Carme Espinet, presidenta de l'Associació (art) Catalunya, organitzadora de la jornada batejada com a "Festa de l'art a les galeries".

Per atreure els visitants, a part de les fotografies, escultures, vídeos, dibuixos o pintures que s'exhibeixen a cadascuna de les galeries, s'han programat actuacions de música, màgia, poesia, circ i performance que amenitzaran les visites, on participaran, segons Espinet, unes 400 persones. Entre els noms més coneguts, Màgic Andreu, el grup teatral La Nena del Pollastre o La Cubana, el músic Toni Peña i el trio Poema Barroc.

La meca del galerisme català és el carrer barceloní de Consell de Cent. La majoria de les sales instal.lades al carrer obriran el dissabte. També ho faran galeries de la resta de les capitals de província catalanes i de les localitats com Reus, Alcanar, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Olot, Figueres, Cardona i Verdú.

La intenció de la festa, segons els organitzadors, és "motivar el públic més reticent a acostar-se a l'art per potenciar la economia catalana, amb la finalitat que surti de la recessió".

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_