_
_
_
_
_
CRÍTIQUES

'V', la segona visita

En un recent programa de Discovery Channel, l'astrofísic britànic Stephen Hawking deia que els extraterrestres poden existir, però recomanava a la humanitat evitar-hi qualsevol contacte, "les conseqüències serien devastadores per a nosaltres". Seria pitjor, va dir Hawking, que l'arribada de Colom a Amèrica, que no va ser gaire profitosa per als indígenes.

TV-3 ha estrenat ara una revisió d'una popular sèrie, V, que està totalment en línia amb el missatge de Hawking. Els extraterrestres són uns subjectes poc recomanables. Amb respecte a la primera, aquesta nova versió fa servir molts més recursos. El trucatge digital els ha facilitat massa la feina. La primera V tenia una rusticitat encantadora i el gran perill de la cap dels invasors era la seva atractiva exhuberància. La segona V sembla molt poca cosa.

El més divertit en l'exegesi del producte és endevinar-ne les intencions ideològiques. Òbvia-ment es poden tallar patrons a mida. És evident que hi ha un cant a la resistència popular. Però contra què? En la primera es va dir que els invasors eren una metàfora dels comunistes, dels nazis... En aquesta nova versió, havent vist només un capítol es fa difícil aventurar una hipòtesi versemblant, però es pot fer amb ànim juganer. El més sospitós de tot és que els visitants, per fer-se els simpàtics, proposen una mena de servei sanitari mundial que podria acostar-se a la proposta d'Obama, tan debatuda i rebregada als Estats Units. Són del partit demòcrata?

L'Esglèsia es posa del cantó dels bons en la lluita contra els invasors. Al capítol inaugural hi ha una petita malícia a propòsit d'aquesta institució. Els capellans responsables de la comunitat contemplen amb alegria que, de sobte, l'església s'emplena. La por fa revifar la clientela. En tot cas, els clergues semblen més fiables que alguns periodistes que no tenen cap inconvenient a fer entrevistes còmodes als invasors a canvi de poder fer el xup-xup informatiu. Ja a la primera sèrie, els personatges més barrocs eren els traïdors dels dos bàndols.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_