_
_
_
_
llibres

Dues bèsties del cinema

L'un es va enfadar i va sabotejar tant com va poder l'escriptura de la biografia de Patrick McGilligan. L'altre no hi va col·laborar, però tampoc no va fer grans esforços contra la publicació del llibre de Dennis McDougal. Tots dos són grans noms de Hollywood, que han sabut absorbir la seva energia cinematogràfica i, per què no dir-ho, els plaers de la vida que se'ls han creuat pel camí. El primer és Clint Eastwood, creador de prestigi que s'ha sabut reinventar constantment. El segon és Jack Nicholson, actor que va empènyer a l'inici i que ara ronda pel seu tron, el de rei de Hollywood, el del gran Jack. Tots dos han creuat els seus passos en una indústria en què, finalment, són molt pocs els qui tenen poder, encara que entre Nicholson i Eastwood no hagi reeixit mai una col·laboració. Ara es troben a les llibreries. McGilligan, que els coneix i ha escrit sobre tots dos, els descriu: "Eastwood té talent, tot i que ha vampiritzat i utilitzat la gent del seu voltant; Nicholson encara ven un perfil de pocavergonya, i li agrada massa aquesta imatge com per deixar caure la màscara". Genis i figures, la parella es mereix la lectura de les seves biografies, il·luminadores, sorprenents, escandaloses i suggerents.

Jack Nicholson. Dennis McDougal. Ediciones T & B 436 pàgines. 25 euros.

Clint Eastwood. Patrick McGilligan. Lumen. 496 pàgines. 25,90 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_