_
_
_
_

Agenda

Concerts, musicals, festivals...

CONCERTS

- Rosario. La petita dels Flores segueix la seva carrera mobilizant centenes de fans allà on actua amb la seva característica fusió de flamenc i rock. A Barcelona presentarà el disc Cuéntame , amb melodies que formen part de la memòria col·lectiva. (Palau de la Música. Avui, 21 hores).

- Thalia Zedek. Una de les meitats de Come torna amb un disc nou: Liars and Prayers , on deixa patent la seva preocupació per la realitat política actual. Acompanyada d'una banda reformada, la veu de Thalia sona aspra en un dels seus escollits concerts. (Sidecar. Avui, 22.30 hores).

- Josele Santiago. Des que va deixar el lideratge de Los Enemigos, el madrileny, compositor i lletrista, ha adoptat un estil més relaxat i acústic, però no menys incisiu, com ho demostra el seu treball Loco encontrao . (L'Auditori. Avui, 21 hores).

- Donald Harrison Quartet. Aquest nord-americà és un dels saxofonistes de jazz més coneguts dels últims vint anys malgrat que ell s'autoanomena "rei del nou swing". (Jamboree. Divendres 26 i dissabte 27).

- Jill Tracy. Música evocadora, lletres sofisticades i glamur són les cartes de presentació d'aquest artista autodidacta establert a San Francisco (a la imatge) que combina com ningú la seva veu vellutada i els contes sobre tortures medievals, obsessions i passions incontrolades. (Apolo. Divendres 26).

- Vampire Weekend. La banda d' indie-rock originària de Nova York i que es va fer conèixer mitjançant diversos blocs d'Internet, presenta segon disc: Contra . (Poble Espanyol. Dissabte 27).

- Patxi Andion. Actor, cantant i doctor universitari, els escassos concerts d'aquest rostre de la Transició són celebrats per un públic que en recorda l'empremta. (Luz de Gas. Dissabte 27).

- Joan Baez. La reina de la cançó-protesta torna a Barcelona amb la seva veu aguda i potent per tocar el seu repertori tradicional, des del country fins al pop-rock, que ha aconseguit en més de 30 discs. (Palau. Dimarts 2).

FESTIVAL

El cicle DeProp de música i videocreació torna amb quatre noves propostes de creadors emergents que convergeixen amb bandes musicals per oferir espectacles diferents.

Balago + Laboratorium . Autor de dues bandes sonores, David Crespo, alma mater de Balago, presenta el seu últim treball amb les imatges d'animació d'autor i creació artesanal de Laboratorium (Avui, 20 hores).

Bigott + Ramón Ayala. Borja Laudo -artífex de Bigott-, ha editat el seu tercer títol sense perdre la seva marcada personalitat, mentre que Ramón Ayala ha preparat un regal en Super 8 d'imatges suggestives (4 de març).

Els Aus + Gerard Gil. Mau Boada i Arnau Sala -els Aus- són personatges provinents de l'escena hardcore . La seva música, el krautrock més cru, es mescla amb una mena de folk-rock àcid. Al seu torn, Gerard és un compositor que estripa les cordes de la guitarra (11 de març).

Mishima + Pol Ponsarnau . David Caraben, líder de Mishima, ens proposa en Ordre i Aventura una nova mirada interior, intensa i atrevida. Mentrestant, Pol Ponsarnau presenta videoclips pulcres, d'imatge nítides i imagineria exquisida (18 de març).

Deprop. La Pedrera de Caixa Catalunya. Diverses dates.

MUSICALS

La cartellera barcelonina estrena aquests dies dos musicals:

- 'A', de Nacho Cano. Precedit de les 200.000 persones que l'han vist a Madrid, aquest musical de Nacho Cano arriba a Barcelona, -on ja es representa el seu musical Hoy no me puedo levantar- totalment renovat, amb noves coreografies. Són dues hores i mitja on s'explica la història d'un nen especial que posseeix una veu prodigiosa que duu la fortuna a la seva casa, i també la cobdícia i la malaltia. Tot embolicat en 17 noves cançons i més de 40 persones sobre l'escenari. Teatre Apol·lo. Fins al juliol.

- Nino Bravo, el musical. Tenia 28 anys i va morir en un accident de trànsit el 1973 en ple èxit musical. Però no ha caigut en l'oblit. El musical, que arriba a Barcelona, fa un recorregut cronològic de la seva vida i la seva carrera. En una gran pantalla apareixen familiars, amics i companys, mentre que a l'escenari una banda de deu músics, quatre cantants i vuit ballarins interpreten les seves cançons. Fins i tot la tecnologia permetrà que el cantant valencià torni a interpretar els temes que van marcar tota una generació. Teatre Coliseum. Fins al 7 de març.

TEATRE

- El berenar d'Ulisses . Les orugues processionàries, que colonitzen i maten els pins i després són incapaces de canviar-se d'arbre, excepte una que se salva i acaba emigrant per començar una colònia en un altre arbre, han servit com a inspiració al dramaturg Santi Nolla. L'autor va relacionar aquest comportament estrany per crear un drama on és present aquest desarrelament, la fugida impossible i la família. Ferran Carvajal, Pep Jové i Teresa Urroz formen part del repartiment de l'obra que dirigeix Magda Puyo. (Sala Beckett. Fins al 28 de març).

- La música segona. Lurdes Barba dirigeix aquesta versió de l'obra estrenada a París el 1985 i que va dirigir la pròpia autora Marguerite Duras. Els protagonistes, Àurea Màrquez i Xavier Ripoll, es troben en un hotel la nit abans d'acudir a firmar els papers del divorci, sense saber què els ha passat per arribar a aquest moment. Durant la conversa, passem del desamor a la passió, que sembla que es mantingui intacta. Una història senzilla amb diàlegs intensos (Círcol Maldà. Fins al 4 d'abril).

EXPOSICIÓ

Moltes de les ceràmiques creades per Pablo Picasso (com Máscara negra , a la imatge) i Joan Miró recorden obres procedents d'altres cultures. La semblança és més gran si aquestes peces es col·loquen juntes. El Museu de Ceràmica de Barcelona ha reunit en l'exposició Confluències en el fang gerros, atuells, bols i plats, fins a un total de 40 peces procedents de l'Àfrica negra i obres creades per autors com María Bofill, Josep Llorens Artigas, Ramon Carreté, Frances Elías, Antoni Camella, Rosa Amorós, a més de Picasso i Miró, procedents de sis col·leccions particulars i fons del museu, encara que moltes no s'han exposats mai. La semblança és tal que de vegades cal mirar el rètol que les acompanya per saber quina és la primitiva. L'exposició, comissariada per María Antonia Casanovas i Elena Martínez-Jacquet estarà oberta fins al 6 de juny.- J. Á. M.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_