_
_
_
_
LLIBRES

La rebotiga

Polièdric Prat de la Riba; Crim al Cercle Polar; Idees en venda; Un gat, una vida

Polièdric Prat de la Riba

L'advocat (que és el que era), la seva obra en sanitat o en la vertebració de Catalunya a partir, per exemple, del món de llibre, la vigència o no del seu pensament polític; les relacions específiques amb personatges com Antoni Gaudí... Des de 1984, amb la llavors imminent creació del Museu Enric Prat de la Riba a la seva casa natal de Castellterçol, han estat molts els intel·lectuals i polítics de primer ordre que allà mateix han anat desgranant les diverses cares del mític president de la Mancomunitat de Catalunya. Així són des de Jordi Pujol a Ainaud de Lasarte, passant per Borja de Riquer i Josep Benet, i així fins a arribar-ne a 31, els autors que, per ordre cronològic de la seva intervenció, han conformat aquest llibre des d'ara ja bàsic. Enric Prat de la Riba, ahir i avui. AAVV. Museu d'Història de Catalunya. 410 pàgines. 25 euros.

Crim al Cercle Polar

Què llegir després de Stieg Larsson i la seva trilogia Millenium? A la pregunta que més cops s'ha formulat aquests darrers mesos a les llibreries catalanes, l'editorial del gran fenomen recomana un altre Larsson, en aquest cas la senyora Åsa, que amb la seva primera novel·la, Aurora boreal, va obtenir el guardó al millor debut en el gènere i amb Sang vessada (2004) la millor d'aquell any. Ara, l'advocada i detectiu Rebecka Martinsson se les haurà amb uns assassinats on sembla barrejar-se fanatisme religiós i corrupció. Cocktail explosiu per ell sol. Sang vessada. Åsa Larsson. Traducció: Núria Vives Colom. Columna. 366 pàgines. 18,50 euros

Idees en venda

Les grans personalitats de la política dels Estats Units han passat en algun moment de la seva trajectòria per un think tank . Inseparables de la societat nord-americana des dels inicis del segle XX, els think tanks són laboratoris d'idees al servei de la política. A grans trets, la seva feina és elaborar propostes per als partits polítics, analitzant les seves mancances i les necessitats de la societat. Un model que s'ha provat d'imitar a d'altres països, sense èxit. Jordi Xifra en fa un estudi i ens parla de la versió espanyola -entre d'altres- d'aquest model anglosaxó. Els think tanks. Jordi Xifra. Editorial UOC. 90 pàgines. 8 euros.

Un gat, una vida

En Samuel és un solitari. Les classes a la universitat són el moment en què més a prop està del món real i no pas de l'hermètic en el que passa la majoria del temps. Això canvia quan un gat de carrer irromp a casa seva i més endavant, sumant-hi l'atzar, es retroba amb un amor d'infantesa, la Gabriela. Una novel·la que el seu autor barceloní va escriure inicialment en castellà però que ja ha estat traduïda a més de deu idiomes. Ara, arriba per primer cop en català. Amor en minúscula. Francesc Miralles. Amsterdam Llibres. 254 pàgines. 16,90 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_