La Rebotiga
Corrupció, Alemanya nazi, John Lennon...
Detectiu a l'Alemanya nazi
A mesura que el règim nazi pujava el to, cada cop tenia menys sentit la Kripo, la policia criminal alemanya. Per això Bernie Gunther deixa el cos i es fa detectiu. La recreació d'aquella Alemanya i els tics que recorden el clàssic Philip Marlowe han convertit la sèrie de l'anglès Philip Kerr en un fenomen. L'Hotel Adlon del Berlín de 1936, una nord-americana que investiga contactes entre el nazisme i la màfia d'EUA i un salt dels dos personatges a l'Havana de Batista són les coordinades d'aquesta entrega, Premi Internacional de Novel·la Negra RBA.
Si els morts no ressusciten. Philip Kerr. La Magrana. 508 pàgines. 19 euros
'Cromosoma' corrupte
"La bossa plena fa el cor lleuger". Potser gràcies a aquesta màxima de Ben Jonson pot entendre's l'impressionant reguitzell de personatges corruptes i de situacions fraudulentes que han ocorregut des de Babilònia fins a Berlusconi, passant pels francesos de la Revolució o els anglesos de l'imperi colonial. Són governs, però també són particulars i empreses, com bé recull aquest especialista i que s'adona que gairebé sempre hi ha un denominador comú: la passivitat de la societat que acull els casos. Inquietant.
Breu història de la corrupció. Carlo Alberto Brioschi. La Campana. 264 pàgines. 18 euros
Un 'beatle' a la vida
Especialista del relat com ja va demostrar a Sala d'espera (premi Vila de Perpinyà Modest Sabaté, 1996), el valencià Vicent Borràs (Algemesí, 1962) posa la figura de John Lennon en la trajectòria vital dels diferents personatges, marcats de joves d'alguna manera per la figura de l'ex beatle i que, gràcies a ell, acabaran també creuant-se al final, 20 anys després. Un merescut XXVI premi Ciutat de València. Lennon i Anna. Vicent Borràs. Bromera. 200 pàgines. 15,50 euros
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.