_
_
_
_

Al Tall canta a Jaume I

Si Vergonya, cavallers, vergonya (editat per PICAP) fos el primer disc d'alguna nova banda, estaríem parlant d'una de les sorpreses musicals de la temporada, com a mínim en el camp del folk i de les músiques d'arrel. Però, com que es tracta del dissetè lliurament d'un dels grups més veterans del panorama catalanoparlant, l'afirmació necessita algunes matisacions.

Al Tall, ja que es tracta d'ells, han gravat un disc magnífic que gira al voltant de la controvertida figura històrica de Jaume I amb convidats com el mallorquí Tomeu Penya o el piemontès Jan Maria Carlotti. Nous textos i noves músiques (signats per Vicent Torrent, Manuel Miralles i la resta de components de la banda valenciana) que, malgrat que són nous, tenen un cert regust de cosa coneguda. Un déjà entendu que, sens dubte, pot agradar als seguidors del grup ja que tots els paràmetres clàssics hi són fidelment representats però que torna a plantejar la necessitat (o no) d'una renovació en les files del folk autòcton, no renovació de noms sinó de plantejaments. El folk català ha d'evolucionar cap a noves terres o ha de seguir fidel a si mateix? El primer comporta el perill del desconegut (i a molts no els agrada llançar-se a la piscina sense salvavides quan en terra ferma estan tranquils), però el segon apunta cap a un encapsulament gens profitós.

Un problema que no només afecta Al Tall sinó que podria estendre's a la majoria de bandes del Principat, les Illes o el País Valencià. Sorpreses com els Pomada de fa algunes temporades no abunden, i són precisament aquestes sorpreses les que mobilitzen els més joves i on hi ha la llavor del futur folk.

Mentre totes aquestes qüestions es diluciden, si és que ho poden fer, Al tall serà dilluns que ve, 9 de novembre, a l'Auditori barceloní (21 hores) presentant la seva nova i personal visió sobre Jaume I, una ocasió idònia per veure com es materialitza aquesta proposta sobre un escenari.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_