_
_
_
_
Art i Arquitectura

Retaule del sexe amb 37 artistes

Triangles que actuen com un sexe femení, plats units per una branca que simbolitzen un cos de dona, sortints circulars d'un quadre que representen fal·lus... "N'hi ha per a tots els gustos i sensibilitats", detalla Raquel Medina, comissària de l'exposició eros + ismes. Una visió de l'erotisme per a cada un dels 37 artistes que participen en aquesta mostra gratuïta que fins al 4 d'octubre es pot veure al Tinglado 4 de Tarragona.

"A moltes obres l'erotisme és tan subtil que cada espectador ha de reinterpretar el quadre", afegeix Medina. És el repte que llança aquesta exposició sota un únic element comú: la temàtica sexual que cada autor aborda amb llenç, fotografia, vídeo o ferro forjat. Tant se val. El resultat és una mica dispar ja que ben bé no hi ha punts en comú més enllà del propi erotisme, variant i polièdric, que interpreten fins a quatre generacions d'autors, des de Picasso a Barceló passant per Beneyto, Artigau, Ramón Herreros o Perico Pastor.

"Cada espectador es construeix la seva pròpia mostra, i a més ha de jugar a trobar l'element sexual que descriu l'artista", explica Medina. Per això hi ha tantes exposicions com ulls enfrascats en la mata de cabells que sobresurten d'un quadre de Guinovart. O dits resseguint les estranyes construccions geomètriques de Cuixart, un mosaic que insinua una forma humana difícil d'interpretar si no es mira el quadre des de lluny.

L'exposició forma part d'una iniciativa de les quatre associacions de galeries catalanes que amb el nom comú de Tardó d'art (www.tardorart.cat) busquen, amb l'ajut del departament de Cultura, atreure els aficionats a les galeries per tot tipus de mitjans. Cada una de les associacions organitza una o diverses activitats molt diverses, des d'activitats els dissabtes al matí a cicles d'exposicions temàtiques a diverses galeries (s'ha començat amb el tema del realisme) o un projecte sobre art i futbol. Eros+ismes, que després es podrà veure a Vilanova i la Geltrú, ha obert el foc en aquest intent de difondre la riquesa creativa de l'art. Més enllà del tema sexual, sembla haver-ho aconseguit.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_