_
_
_
_

Agenda

Festivals, art, cinema...

Agost musical. Tradicionalment al mes d'agost les activitats culturals, com la majoria de barcelonins, abandonaven la ciutat a la recerca de millors temperatures. Però, des de fa uns anys, hi ha vida a Barcelona malgrat la calor, sobretot amb activitats programades quan l'astre rei començar a baixar en intensitat.

Aquest any se celebra la VII edició del San Miguel Mas i Mas Festival amb la intenció d'omplir de música la ciutat. La inauguració, el 29 de juliol, serà a càrrec de la musa britànica dels 60 i 70, l'actriu i cantant Marianne Faithfull, que presentarà el seu últim treball Easy come easy go, en què versiona Bessie Smith, Billy Holiday, Duke Ellington i Brian Eno, entre altres, i la clausura serà a càrrec de Jarabe de Palo el 4 de setembre, que presentarà el seu darrer treball, Orquestra Reciclando, en què repassen amb nous arranjaments els 12 anys de feina, tots dos a l'Auditori. Entremig més de 130 concerts de música en directe en sis escenaris de la ciutat. La Pedrera acollirà cada dia tres concerts de música clàssica de 30 minuts cadascun, amb actuacions com la del pianista Albert Guinovart o Albert Attenelle; la sala Jamboree ha programat 35 concerts de jazz, com els de Víctor Bocanegra, Jesse Davis Quartet; el cant i el ball seran els protagonistes de la sala Tarantos amb la 'cantaora' Sara Flores (família de Carmen Amaya) o Los Cortés; a Moog actuaran djs com Sacan 7, House of Fix o Hoey Beltram i la sala Luz de Gas (que s'incorpora al festival) comptarà amb els grups de música més contagiosa i ballable, com The Pee Wee Ellis Assembly, The James Taylor Quartet, la formació de gospel d'Esclat Gospel Singers o el jazz fusió de Triphasic i del Colina Miralta Sambeat Trio.

La crisi i la manca de patrocinadors ha impedit que el festival se celebri aquest any al Teatre Grec. Un lloc únic que s'espera recuperar en les properes edicions. San Miguel Mas i Mas Festival (entre el 29 de juliol i el 4 de setembre). Diferents seus. www.masimas.com/festival.- J. A. M.

ART

Per a tots els que es quedin a Barcelona i rodalies en ple agost i vulguin fer una visita diferent al Macba poden fer-ho els dijous i els divendres fins a mitjanit. L'experiència de poder visitar en horari gens convencional l'edifici de Richard Meier i veure les exposicions que hi ha ara programades, -una amb les noves adquisicions de la col·lecció permanent i Als marges de l'art. Creació i compromís polític, sobre la capacitat creativa al servei de la reivindicació política- pot anar acompanyada d'un sopar a la terrassa situada al primer pis. Nits del Macba. Els dijous i els divendres, entre el 15 d'agost i el 18 de setembre.

CINEMA

Quan el cine era mut ja l'acompanyava la música, i per això la seva relació és històrica. També simbiòtica. El cine té capacitat per a tots els gèneres musicals i molt pocs directors s'atreveixen a fer els seus treballs sense una banda sonora que, en ocasions, perdura en la nostra memòria més que les imatges mateixes. El CCCB ha programat un cicle de pel·lícules de directors de primera fila com Clint Eastwood, John Cassavetes, Jim Jarmush o Francis Ford Coppola, juntament amb produccions pròpies i estrena absolutes. Tot per mostrar com el setè art i la música viuen una relació profunda i intensa. Playing Cinema. CCCB. Els dimarts, dimecres i dijous a les 22 h, des del 4 fins al 27 d'agost.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_