La Rebotiga
Josep Guinovart, llibreries de Barcelona...
Antixoc de les civilitzacions
Ara que es tiba tàcitament la corda de la convivència identitària amb el pretext del finançament, més escaient es fa la lectura d'aquest assaig del premi Nobel d'Economia (i un any abans, premi Internacional Catalunya) Amartya Sen. Gairebé cada capítol és una sorpresa constant per la quantitat de tòpics que desmunta, des de la pretesa singularitat de valors occidentals com la tolerància (que l'autor també troba al segle III abans de Crist en la política de l'emperador indi Ashoka) al massa vegades oblidat lligam entre pobresa, violència i sentiment d'injustícia. Llenguatge planer i exemples fins i tot de Bollywood per desmuntar allò que van escriure experts com Samuel Huntington en el seu famós xoc de civilitzacions. Identitat i violència. Amartya Sen. Traducció de Pere Núñez. La Campana. 294 pàgines. 20 euros
Tot Josep Guinovart,en 350 planes
Entre la pintura i l'escultura s'ha bellugat sempre l'obra de Josep Guinovart (1927-2007), aquell pintor de parets que va acabar connectant amb el grup Dau al Set de Tàpies i Tharrats, i que avui està considerat un dels grans noms de les arts catalanes contemporànies. Però malgrat la seva trajectòria, no va ser fins fa relativament poc, el juliol de 1994, quan va poder gaudir de l'Espai Guinovart, a la seva estimada Agramunt. Una manera d'atansar-se a la particular producció de l'artista pot venir ara del primer catàleg de la seva obra aplegada a l'Espai i que reuneix 227 peces, convenientment comentades i amb la seva corresponent bibliografia. Un museu a casa, vaja. Guinovart. Espai Guinovart d'Agramunt. 350 pàgines.
La 'guia de viatge' de Ryszard Kapuscinski
Poques vegades sortia de viatge el gran periodista i escriptor polonès Ryszard Kapuscinski sense alguns dels volums dels llibres d' Història d'Heròdot a la bossa. Deia que fou el primer gran periodista de la humanitat, tal era el detall i l'amenitat en què escrivia els seus textos. Ara acaba de sortir el sisè volum que, entre d'altres meravelles, inclou el final de la revolta dels jonis i la batalla de Marató i la conseqüent retirada de la flota persa de l'Àtica. A banda, com acostumava a fer, hi ha dues perletes sobre història contemporània d'Esparta i d'Atenes. Història. Heròdot. Traducció: Joaquim Gestí. Fundació Bernat Metge. 108 pàgines. 36 euros.
Volta a Barcelona a través de les llibreries
Per noms, per districtes, per especialitats... Són possibilitats de consulta que ofereix aquesta particular guia sobre Barcelona, que presenta 279 llibreries de la ciutat. Adreces, telèfons, correus electrònics i una petita fitxa de tipus històric, a banda de la seva especialitat, conformen una particular oferta que tapa un buit anòmal en la bibliografia de la metròpoli. L'exhaustivitat arriba a indexar les parades de la gran llibreria en què es converteix el mercat de Sant Antoni els diumenges. Llibreries de Barcelona. Mercè Bausili i Emili Gasch. Columna. 212 pàgines. 16 euros
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.