_
_
_
_
_

La Rebotiga

Esclavisme, prostitució a Barcelona, Noah Gordon...

Una història sobre la brutalitat de l'esclavisme

Com ja va fer a Beloved, la seva novel·la més famosa, la nord-americana Toni Morrison narra a Una benedicció una commovedora història sobre la brutalitat de l'esclavisme. L'acció, que arranca amb la veu d'una adolescent negra, Florens, a qui la seva mare va entregar a un granger, se situa al segle XVII, quan al sòl fèrtil nord-americà començava a arrelar-hi l'odi racial. L'autora, Premi Nobel de Literatura l'any 1993, utilitza la seva ploma poètica, incisiva i sàvia, per denunciar la injustícia i l'afany de possessió. Traducció al català de Ferran Ràfols i Ernest Riera.

Una benedicció. Toni Morrison. Amsterdam. 204 pàgines. 19,95 euros

Dos èxits de Noah Gordon, en butxaca

El segell de butxaca de Roca Editorial, Rocabolsillo, publica en aquest format El celler, la novel·la amb què l'autor de best-sellers nord-americà Noah Gordon va retre homenatge a Catalunya i al món del vi. La plaga de la fil·loxera, l'assassinat del general Juan Prim i les guerres carlistes són alguns dels fets reals que apareixen en una novel·la on hi ha molta part de ficció. Traduïda al català per Rosa Borràs, l'obra ha estat un èxit de vendes des de la seva aparició, el 2007, a Roca Editorial, que ja l'ha reeditat diverses vegades. Dins el mateix segell de butxaca apareix també una de les obres més conegudes de Gordon, El metge, en traducció al català de Dolors Udina.

El celler. Noah Gordon. Rocabolsillo. 384 pàgines. 9,95 euros

La Barcelona dels 'meublés' i el Barri Xino

La Guerra Civil va portar pobresa i fam, i en aquest context moltes dones es van veure obligades a prostituir-se per poder alimentar la seva família. A Barcelona, el que va començar com un acte de supervivència es va anar convertint en un negoci no només per a les dones que es prostituïen, sinó també per a tota una sèrie de personatges que les envoltaven. La periodista Elisabet Parra ofereix en aquesta obra un recorregut pels meublés, per locals tan cèlebres com La Casita Blanca o el Madame Petit, així com pels prostíbuls dels Barri Xino.

La Barcelona calenta. Elisabet Parra. L'Arca. 197 pàgines. 15,90 euros

Nou títol de l'enginyós i sarcàstic Edward Gorey

Conegut pels seus dibuixos macabres, políticament incorrectes, i pel seu humor negre i absurd, l'escriptor i dibuixant nord-americà Edward Gorey va il·lustrar obres d'autors tan reconeguts com Chesterton, Bradbury o Poe. També va crear els seus propis llibres. Angle Editorial n'ha ofert un tast a la col·lecció El Far. Després de La colla Mata-Degolla i L'Arpa sense encordar, ara publica, amb text bilingüe català-anglès, L'hoste incert, un llibret on Gorey ofereix una mostra del seu enginy i la seva sensibilitat, trets que l'han convertit en un autor de culte. Els tres títols han estat traduïts per Jordi Puntí.

L'hoste incert. Edward Gorey. Angle Editorial. 40 pàgines. 9,90 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_