_
_
_
_
_

Agenda

Videoart, festival, vídeo...

VIDEOART

Torna la cita amb el videoart. Aquest any el Festival Loop, que comença avui mateix, ve carregat de noms de prestigi. El més significatiu és, sens dubte, Michael Nyman, de qui es podrà veure a La Pedrera una selecció dels vídeos que, amb el nom de Distractions, realitza al llarg dels seus viatges per mostrar la diversitat de la vida quotidiana la banda sonora de la qual es combina també amb la seva vida.

L'oferta és ampla, en total hi participen més de 600 artistes, i abasta maneres molt distintes d'entendre el treball artístic en vídeo. A la Fundació Godia, per exemple, s'hi podrà veure l'exposició Desencuadres, una selecció de vídeos de la col·lecció del Centre Nacional d'Art Contemporani de França, que miraran d'establir un diàleg amb les obres de la col·lecció. Així, per exemple, en la part on s'hi mostren els trofeus de Paco Godia hi haurà dos vídeos relacionats amb el tema de la competició o Ice skating in Central Park (1999), de Marcus Kreiss, es contraposarà al quadre A l'hipòdrom, de Ramon Casas. I així, els 23 vídeos seleccioants per Pascale Cassagneau ofereixen un recorregut diferent i contraposat amb les obres històriques de la Godia.

Al Santa Mònica ha estat la South London Gallery l'entitat convidada a mostrar una selecció d'obres. En aquest cop el fil conductor és el vídeo d'arrel més documental de creadors francesos com Jean-Luc Godard, Philippe Parreno o Jean Rouch.

L'artista Annika Larsson estrenarà el seu nou vídeo, Dolls, al pavelló Mies van der Rohe, i el Macba mostrarà per primer cop a Espanya Double Take, recent producció de Johan Grimonprez. Al CCCB, s'hi podrà veure un petit cicle de projeccions sobre la relació de les arts visuals i el flamenc amb vídeos o pel·lícules de Pedro G. Romero, Hans Diemel, Alonso Gil o el col·lectiu Las matuteras; a Casa Àsia vídeos d'artistes de Hong Kong, i de cubans a Caixafòrum. La llista és llarga i inclou també passis a galeries d'art, vestíbuls d'hotel o tot tipus de centres artístics. Del 21 al 31 de maig (dates variables segons l'activitat), a diferents indrets. Més informació a www.loop-barcelona.com.

FESTIVAL

Nova Icària, Bogatell i Barceloneta eren, fins fa molt poc, terrenys plens de residus que ara s'han convertit en platges de moda que no tenen res a envejar a les mítiques Copacabana o Ipanema. Concebuda com un treball lliure en la tradició de la fotografia de carrer, Darius Koehli ha creat la sèrie BCN Fashion Beach amb fotografies realitzades durant els estius de 2007 i 2008 a les principals platges de Barcelona i que ara es poden veure a la galeria Kowasa. Les fotografies mostren "imatges trobades" però amb una gran dosi d'empatia cap als fotografiats on el caos i el color són els protagonistes, juntament amb un fi equilibri entre intimitat i exhibicionisme. Kowassa Gallery (Mallorca, 231). Fins a l'1 d'agost. www.kowassa.com.

VÍDEO

Mostrar l'existència dels contactes subterranis que comuniquen mons i experiències molts diversos. Aquest és un dels objectius de Rizomes, el lema d'aquesta 12a edició de la mostra OVNI, que a través de vídeos i documentals vol incidir aquest any en la importància d'establir xarxes i connexions. La mostra en si mateixa inclou més d'un centenar de vídeos de procedència diversa que es projecten a l'auditori i al hall del CCCB, però a més es podran veure els 2.000 audiovisuals que integren l'Arxiu OVNI, i participar en debats, com el que farà John Zerzan, filòsof anarquista nord-americà crític amb la civilització. OVNI. Del 26 al 29 de maig. CCCB. Entrada gratuïta. www.cccb.org

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_