_
_
_
_

La Rebotiga

Història d'amor, clàssics alemanys, rellotgeria catalana...

Una història d'amor, ciència-ficció i suspens

En la seva darrera novel·la, que arriba en català en traducció de Núria Pujol, la nord-americana Stephenie Meyer abandona l'univers vampíric de la seva famosíssima sèrie Crepuscle per endinsar-se en el món de la ciència-ficció, encara que, segons resa la promoció del llibre, "es tracta de ciència-ficció per als qui no els agrada la ciència-ficció". La protagonista, la jove Melanie Stryder, es converteix en una víctima més dels estranys éssers que envaeixen la Terra, una mena d'ànimes paràsites que s'apoderen dels humans i els borren la personalitat. Suspens i una apassionada història d'amor s'uneixen en una novel·la que no deixa indiferent el lector.

The host (L'hoste). Stephenie Meyer. Suma. 723 pàgines. 24,50 euros

Clàssics alemanys al nou segell Riurau

Dues obres de dos grans escriptors alemanys que van viure a cavall dels segles XVIII i XIX constitueixen la carta de presentació del nou segell editorial Riurau Editors, dedicat als clàssics de la literatura universal. D'una banda, la novel·la curta Michael Kohlhaas, de Heinrich von Kleist, que narra història d'un comerciant de cavalls que pateix la injustícia de l'administració, i de l'altra, Faust, l'obra magna de Johann Wolfgang Goethe. Ambdues obres han estat traduïdes per Jaume Ortolà, que va aconseguir el 2005 el premi Vidal Alcover, dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, per traduir la primera part del Faust.

Michael Kohlhaas. Heinrich von Kleist. Riurau. 142 pàgines. 14 euros

La rellotgeria catalana, un llegat per descobrir

Amb la precisió i cura d'un mestre rellotger, els estudiosos i divulgadors de la història de la rellotgeria catalana Jaume Xarrié i Eduard Farré han realitzat aquest treball sobre una de les facetes més oblidades del patrimoni artesanal de Catalunya. En una edició de luxe, amb nombroses fotografies, els autors analitzen des de la clepsidra de Ripoll, del s. XI -el primer rellotge d'aigua amb un despertador incorporat-, passant pels rellotges de la cort catalana, els de campanar, els domèstics del s. XVIII i, finalment, els complexos rellotges del suís Albert Billeter, que es va establir al barri de Gràcia el 1850.

El rellotge català. Jaume Xarrié i Eduard Farré. 352 pàgines. 66 euros

La conquesta de la Luna, una proesa en un conte

El proper 20 de juliol farà 40 anys que Neil Armstrong arribava a la Lluna i pronunciava la cèlebre frase: "Aquest és un pas petit per a l'home, però un salt gegantí per a la humanitat". Lewis York i l'il·lustrador Roger Olmos evoquen aquesta proesa en un conte en què uns testimonis il·luminaran els enigmes sobre aquella fita històrica. En un altre conte (La conquesta de la Lluna, ed. Galera), Marta Comas explica de manera més científica (amb fotos, gràfics i un desplegable) tot el que cal saber sobre aquest suggerent satèl·lit de la Terra.

La cara oculta de la Lluna. Lewis York i Roger Olmos (il·lustracions). Lumen. 40 pàgs. 14,95 euros

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_