_
_
_
_

Agenda

Blues, rumba, circ...

Blues a Badalona. Amb la seva discreció habitual, però, també com de costum, amb algunes sorpreses a tenir molt en compte torna aquesta nit a Badalona el festival Blues & Ritmes. I retorna amb una presentació d'autèntic luxe: la baixista, cantant i compositora Meshell Ndegéocello (imatge), una de les personalitats més atractives dels últims temps movent-se en aquesta terra de ningú que separa el jazz del punk, del soul, del pop i de la música contemporània (acústica o electrònica). Una personalitat desbordant que, una vegada rere l'altra, ha anat sorprenent el món amb les seves propostes. L'última d'elles, la que es veurà avui a Badalona, es titula The World Has Made Me The Man Of My Dreams, un títol provocador, com solen ser tots els seus treballs, darrere del qual s'amaga una banda sòlida on destaquen el guitarrista Chris Bruce i el teclista Jason Linder.

Així, Ndegéocello obrirà aquesta nit al teatre Zorrilla (21.00) una edició molt especial de Blues & Ritmes, ja que el certamen, convertit en un clàssic del nostre panorama musical, compleix 20 anys de vida, una xifra respectable de la que pocs festivals poden presumir. Des de 2003 Blues & Ritmes és una activitat organitzada per l'entitat badalonina Ritme & Club amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat.

Aquest any, per celebrar les dues dècades, el club ha organitzat quatre concerts de gran atractiu en camps molt diferents. Així, al concert d'avui seguiran les actuacions de Dan Zanes (4 d'abril, 19.00), l'orquestra senegalesa Baobab (18 d'abril, 21.00) i la presentació de Sarah Lee Guthrie (24 d'abril, 21.00), l'última (ara per ara) d'una nissaga de grans músics de folk que va començar amb el seu avi Woody Guthrie, una autèntica icona de tota la música nord-americana, i va seguir amb el seu pare, encara en actiu, Arlo Guthrie. Com en anys anteriors tots els concerts se celebraran al teatre Zorrilla de Badalona. 20a. edició del festival Blues & Ritmes de Badalona. Quatre concerts entre avui i el 24 d'abril. Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17) . Badalona.www.ritmeandclub.org. - MIQUEL JURADO.

MÚSICA

Rumba molt urbana. La rumba és un estil musical proper i atent a la vida del carrer. És a dir, els seus ritmes són molt urbans. Per això no és estrany que sigui la protagonista de la segona sessió del cicle BCNmp7, que porta per títol Ciutat, rumba i fusió. La cita estarà animada pels grups Calima, que encapçala Juanlu el Cani, i El Tío Carlos, que des dels seus començaments es va convertir en una banda de culte experta en mestissatges sonors. A més dels concerts, a la cita es projectarà el documental From Mambo to Hip Hop: a South Bronx Story, de Henry Chalfant, i se celebrarà un debat, on participen entre d'altres Joan Subirats i Beth Galí, sobre les relacions entre la ciutat i les seves músiques. Dia 2 d'abril, 19.00 hores. CCCB (Montalegre, 5). Barcelona.

CIRC

Aniversari festiu. Nou Barris és l'àmbit natural del circ a Barcelona. Des del seu naixement, l'Ateneu Popular ha estat seu d'artistes de qualsevol disciplina relacionada amb les malabars i l'acrobàcia. Així, d'una manera orgànica, s'hi va crear el 1999 l'Escola de Circ Rogelio Rivel, on s'imparteix una formació integral, estructurada en dos cursos acadèmics més un gran nombre de tallers especialitzats. Des de demà i fins diumenge, l'escola celebra aquesta primera dècada amb un programa d'activitats gratuïtes per a tots els públics. El Cabaret de Circ (divendres i dissabte, 22.30) i la Pista Oberta (dissabte i diumenge, 13.00) reuniran les actuacions d'una quarantena d'alumnes i exalumnes, en un repertori de les habilitats que es treballen a l'escola: diàbolo, trapezi, bitlles, monocicle, llit elàstic, clown...Però, a més, tothom està convidat a posar a prova el seu propi equilibri en els tallers de circ (dissabte, 17.00, i diumenge, 11.00). Associació de Circ Rogelio Rivel (Portlligat, 11-15). Barcelona. Del 3 al 5 d'abril. -B. G.

HOMENATGE SONOR

La BCN 216 interpreta Zappa. Dins del seu programa de música contemporània, l'Auditori acull un homenatge molt especial a Frank Zappa (imatge) a càrrec del grup instrumental BCN 216, dirigit per Ernest Martínez-Izquierdo. De repertori, s'ha escollit una selecció de les millors peces per a orquestra que va compondre l'artista. Així, d'una vasta discografia, en la producció de Zappa es van donar la mà des de la psicodèlia a estils tan variats com el rock, el doo-woop o la música experimental. Aquesta varietat s'aprecia en els títols d'algunes de les peces que interpretaran els BCN 216, com Revised music for low butget orchestra o Be-bop tango. Dia 7 d'abril, 20.00. L'Auditori (Lepant, 150). Barcelona.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_