_
_
_
_

Agenda

Música, Homenatge a Ocaña, Art compromès...

Banquet flamenc. Què s'hi cou, al món del flamenc contemporani? Qui tingui la curiositat de descobrir-ho farà bé de no perdre's l'enorme ventall d'activitats que ofereix el Mercat de les Flors en el marc del cicle Flamenc empíric. Mig centenar d'artistes, consagrats i emergents però tots ells amb una mirada contemporània, tindran ocasió de dir-hi la seva. Ho faran d'una forma espontània, amb tallers i sessions d'improvisació com la que avui reunirà Belén Maya, Juan Carlos Lérida (comissaris del cicle), Florencio Campo i Rocío Molina. També en parlaran des de la teoria, en debats i conferències.

Però sobretot ho demostraran amb el seu art escènic, en forma de treballs en procés i d'espectacles acabats. Increpación Danza ofereix el seu Breviario, fruit dels quinze anys de treball de la companyia. I el mestre en la fusió entre les arrels flamenques i la dansa contemporània Israel Galván ("el más viejo de los bailaores jóvenes", segons el qualifica el cantaor Enrique Morente) mostrarà la seva lectura dels textos de l'Apocalipsi. A més, hi haurà projeccions, concerts i festes. La programació íntegra es pot consultar al web del teatre que acull el cicle: www.mercatflors.org. 'Flamenc empíric'. Mercat de les Flors. (Lleida, 59). Barcelona. Fins a l'1 de març. - B. G.

MÚSICA

El 'nou' Benavent. Carles Benavent (imatge) troba sovint la inspiració en la renovació. El baixista presenta ara al Festival Internacional de Percussió de Catalunya la seva nova banda, on incorpora el hang a la instrumentació tradicional dels quartets de jazz. Per sort, el que no abandona mai és el seu gust per barrejar aquest estil amb el flamenc. Concert de Carles Benavent Quartet. 19 de febrer, 21 hores. Auditori (Lepant, 150). Barcelona.

ART COMPROMÈS

Mirar la pobresa. La imatge de dalt es troba a l'exposició Ostentació de la riquesa, contemplació de la pobresa , de Benxamín Álvarez. No cal explicar més: l'estampa i el títol resumeixen el contingut de la mostra. Ací, el caixer d'un banc és símbol del diner i de la misèria, perquè és on dormen els 'sense sostre'. És a dir, art compromès. Del 19 de febrer al 21 de març. La Xina A.R.T (Doctor Dou, 4). Barcelona.

EXPOSICIÓ-HOMENATGE A OCAÑA

L'iconoclasta Ocaña. Hi ha vegades que la força icònica del personatge acaba amagant el seu treball artístic. Ocaña és, sense cap dubte, un d'aquests casos. Així, amb el temps, ha acabat predominant més la seva imatge pública de provocador i activista dels excessos, que la de pintor de traç contundent i cololors vius, com es pot veure a l'obra que il·lustra aquesta ressenya. L'espai cultural Setba Zona d'Art vol trancar aquesta tendència amb l'exposició Entorn Ocaña, que reuneix unes 25 peces de l'artista datades entre 1980 i 1983 -l'any que va morir- i on va utilitzar diverses tècniques, com l'aquarel·la, la tinta per fer dibuixos, l'acrílic i l'oli. Totes les obres són inèdites perquè provenen de col·leccions privades. Un dels atractius de l'exposició és fruit de la coincidència. Així, l'espai Setba està ubicat en un pis de la Plaça Reial de Barcelona, el mateix pis on, precisament, va viure Ocaña els darrers anys de la seva vida. Per això, una de les obres que es pot contemplar allà és el fris original, format per una cadena d'angelets blaus, que Ocaña va deixar a una de les parets de la casa. L'exposició anirà acompanyada també de dues activitats paral·leles força interessants per apropar-se a la figura d'Ocaña. La primera, prevista pel 26 de febrer, serà una xerrada entre el dibuixant de còmics Nazario i la catedràtica de literatura espanyola Luisa Francisco. I la segona activitat paral·lela, convocada pel 5 de març, consistirà en la projecció de la pel·lícula Ocaña, retrat intermitent, de ventura Pons. En definitiva, un homenatge necessari a un artista que va fer de la disfressa una forma d'identitat. 'Entorn Ocaña'. Del 19 de feber al 15 de març. Setba Zona d'Art (Plaça Reial, 10, 1r 2a). Barcelona. www.setba.net.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_