_
_
_
_

Agenda

Art contemporani, exposició, cinefòrum...

Nou espai per a l'art. I ja van quatre. El col·leccionista i empresari Antonio Vila Casas, president de la Fundació homònima, acaba d'inaugurar un nou espai expositiu a Barcelona: L'Espai VolArt 2, remodelat per l'arquitecte Joan Llopis, just al costat de l'Espai VolArt, al carrer Ausiàs Marc, 22. Ambdós espais, que estan comunicants, tenen una sala a peu de carrer i una altra subterrània, i el nou, amb els seus 500 metres quadrats, és només una mica més petit, encara que a simple vista sembla el contrari. Potser és a causa de les impactants pintures d'Agustí Puig, una dotzena d'enormes obres matèriques i gestuals, reunides en l'exposició Dues de blanca i una de negra, oberta fins al pròxim dissabte. El títol es refereix a les dues capes de blanc i una de negre amb les quals recobreix la tela abans de rascar-la amb ferros i espàtules per donar forma a un univers, poblat per colossals figures antropomòrfiques. Va ser per obres així que Woody Allen, que buscava "quelcom molt espanyol i molt físic", el va escollir entre diversos artistes per col·laborar en la pel·lícula Vicky Cristina Barcelona. A més de prestar les seves teles per al decorat, Puig va ensenyar a pintar a Javier Bardem i Penélope Cruz, mentre que un altre artista de l'escuderia Vila Casas, Xavier Corberó, va cedir el seu estudi, que en la ficció es va convertir en el taller de Bardem. "Va ser una experiència divertida i interessant", va assegurar l'artista, tot i que evidentment no va ser un negoci. "Pràcticament sembla que ja és un honor treballar amb ell", va indicar l'artista amb certa ironia. "Ho dic perquè m'interessa que les disciplines artístiques s'entrelacin i es creuin", va afegir.

VolArt 2 seguirà les passes del seu germà gran i se centrarà en la promoció d'artistes vius, catalans o afincats a Catalunya, amb obra representada en la col·lecció Vila Casas. El febrer es mostrarà l'obra del fotògraf Antonio Gálvez, col·laborador de Luis Buñel. La programació continuarà amb una exposició dedicada a Josep Guinovart amb dues temàtiques recurrents en l'obra de l'artista: la tauromàquia i el cante jondo. Dues de blanca i una de negra. Espai VolArt 2 (Ausiàs Marc, 22), fins al 30 de gener.-ROBERTA BOSCO

ART CONTEMPORANI

Cinema i art. De quina forma l'artista contemporani es relaciona amb el cinema? i, quina és la influència del cinema en l'art contemporani? Efecte cinema, l'exposició que obre les seves portes a Can Felipa de Poblenou, vol respondre a aquestes preguntes, i analitzar com moltes pràctiques artístiques recents mantenen una correspondència, directa o transversal, amb el cinema. El projecte, comissariat per Eloi Grasset i Joana Hurtado, compta amb els treballs d'Anne-Marie Corniu, León García Jordán, Julia Montilla i Miguel Ángel Ramos (a la imatge), Marc Plas i Lope Serrano. Efecte Cinema. Can Felipa (Pallars 277). Fins als 20 de març. www.bcn.cat/canfelipa

EXPOSICIÓ

Futbol i llibertat. El futbol és un esport universal. Tothom l'ha practicat en algun moment de la seva vida i els seus seguidors es compten per milions. En l'esport rei es reprodueixen comportaments que s'observen a la societat, com la violència, el racisme i els interessos econòmics. Aquestes coincidències han fet que Reporters sense Fronteres i l'agència France-Presse hagin escollit el món del futbol per parlar de llibertat de premsa, un paral·lelisme que d'entrada resulta ben suggerent. A partir de 35 fotografies, l'exposició Futbol per la llibertat de premsa pretén sensibilitzar a l'opinió pública sobre la falta de llibertat personal i de premsa que pateixen molts països. Les dades de Reporters sense Fronteres són eloqüents: l'any 2008 van morir 61 periodistes en exercici de la seva professió. Hi va haver 673 detinguts, 929 amenaçats, 353 mitjans de comunicació censurats i 29 periodistes segrestats. Futbol per la llibertat de premsa. Cotxeres del Palau Robert. Del 3 de febrer al 22 de març.

CINEMA

Cinefòrum. "Que a ti nadie te pare en esta vida que te espera", diu Juan Manuel Montilla, El Langui, cantant del grup de hip hop La Excepción a El Truco del Manco, una pel·lícula que reflecteix la lluita per aconseguir els somnis quan tot va en contra. El proper diumenge el film opta a tres premis Goya, dos per a El Langui (millor cançó i actor revelació) i el tercer per al director Santiago Zannou (foto), creador de videoclips que ara debuta en llargmetratges. Zannou participarà avui en un cinefòrum organitzat per SOS Racisme Catalunya i Mediafilms, on respondrà les preguntes del públic i comentarà els detalls d'un dels fenòmens cinematogràfics de l'any. Cinefòrum amb Zannou, director d'El truco del manco. Cinema Verdi Park. 22 hores.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_