_
_
_
_

Agenda

Cinema de dones i cinema digital, música negra, teatre...

Amb ulls de dona. Habitual de filmoteques, el cinema més atrevit firmat per realitzadores no acostuma a arribar al circuit comercial: és carn de festival. Per sort, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona apropa al públic diverses d'aquestes propostes. I ja van 16 anys. Més de 50 pel·lícules integren el cartell d'aquesta edició on 30 directores presentaran les seves produccions i parlaran de la seva particular mirada. Entre les convidades figuren la nord-americana Anna Biller, autora de l'extravagant comèdia Viva, on satiritza els estereotips eròtics; la realitzadora francesa de La maison de Mariata, Gaelle Vu, que impartirà la lliçó El cinema com a escriptura transcultural i serà objecte d'una sessió monogràfica; la xilena Carmen Castillo (Carrer Santa Fé) i l'afganesa Diana Saqeb (25 Darsad). El tret de sortida el dóna demà Vogliamos ache le rose, d'Alina Marazzi, en una projecció a la plaça de la Virreina. Amb encert, la mostra no és només una successió de passis, sinó un conjunt de seccions temàtiques i, a més, ofertes paral·leles. Així, Pioneres és un apartat dedicat a recuperar l'obra de creadores poc reconegudes; a Què se n'ha fet de la revolució? es podran veure documentals crítics amb les idees utòpiques de les revolucions, i a Mirades de Kabul, diverses realitzadores afganeses tracten les rígides normes imposades a les dones. També enguany s'ha tornat a programar el Vídeo del Minut: un film col·lectiu de curts d'un minut que diverses dones han enviat per retratar aspectes de la seva vida. El tema proposat aquest any era: els pecats. Fins a l 15 de juny. Diversos espais. Barcelona. www. mostra.dracmagic.cat. - F. R.

ART

Impuls Hangar. Des de les 20.00 hores de demà fins a les 20.00 hores de dissabte, els artistes residents d'Hangar prendran l'espai del Centre d'Art Santa Mònica per presentar els seus treballs. Aquesta jornada de 24 hores seguides sense interrupcions i d'accés lliure estarà amenitzada per performances, música, dansa... A més, es projectaran les novetats de la distribuïdora de videoart Hamaca. Divendres 6 de juny, a partir de les 20.00. CASM (La Rambla, 7). Barcelona. www.hangar.org

MÚSICA

Sons negres. El col·lectiu Black Salad promou un nou cicle de música negra, que inclou estils tan diversos com el hip hop i el jazz, a la Farinera del Clot. El cartell de Say it Loud s'obre avui (22.00 hores) amb un concert doble a càrrec de dues bandes barcelonines de funk, els Phat Fred i Just 4 Fun. Aquesta és precisament una de les apostes de la iniciativa: donar veu a l'escena local. Entre els participants hi ha grups com Soweto i Asstrio. Les entrades tenen un preu de 6 euros, però també hi ha actuacions gratuïtes com les de Le Flaco i El Gremio (20 de juny) o Mai i Sr Zambrana (27 de juny). 'Say it Loud'. La Farinera del Clot (Gran Via, 837). Del 6 de juny al 12 de juliol. www.farinera.org.

ESCENES

Copi i els fantasmes. ¿Què passa quan algú ha de fer front a un element completament inesperat que s'instal·la a la seva vida per quedar-se? Raúl Damonte Botana, el dibuixant i escriptor argentí que ha passat a la història amb el sobrenom de Copi, va convertir aquest interrogant en el centre de la seva obra Le frigo, escrita el 1983 i interpretada per ell mateix, ja fatalment malalt de la sida. L'actor Carles Romero ha traduït per primer cop al català aquesta obra plena de fantasmes interiors, en un espectacle que ell mateix interpreta sota la direcció de Vincent Poirer. El muntatge es va estrenar a París el 2006 i ara fa temporada a Barcelona. 'Le frigo'. Sala Muntaner. (Muntaner, 4). Barcelona. Fins al 6 de juliol. - B. G.

PANTALLES

Futur. Amb un concert de Mishima i la Banda Municipal del Polo Norte a l'Espai Movistar s'inaugura avui (19.00 hores) una nova edició del Festival de Cinema Digital de Barcelona, DiBa, que a més de donar suport als emergents reserva espai a la cartellera per a consagrats com David Lynch, Wim Wenders o Michael Moore, protagonistes d'una secció de documentals. A més, el festival projectarà el polèmic film Redacted (foto), de Brian de Palma, i l'últim de zombies de George A. Romero, Diary of the Dead. DiBa. Del 5 al 15 de juny a diversos espais de Barcelona. www. dibafestival.com

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_