_
_
_
_
Arquitectura i Art

Jeroglífics 'altres'

El subjecte de l'era cibernètica és un ésser que menysprea el món real i les seves imatges i prefereix l'arxiu electrònic que li dóna la informació. No és real el que l'individu veu, sinó el que té a la memòria, i això neix de l'exterioritat de la literatura, del cinema, de l'ordinador. L'univers d'Ian Fleming (1908-1964) amb les seves peripècies de l'espia d'elit, conformen la perspectiva de Petra Mrzyk i Jean-François Moriceau, dos artistes que han creat sobre els murs de l'Espai Montcada un "dibuix en expansió" que "computabilitza" tota la iconografia de les seves cintes d'espionatge (el títol avança l'estrena de l'últim episodi protagonitzat per James, James Bond, Golden Eyes). Delirants éssers mutants, fantasmes extrets dels videojocs, al·legories veloces i trepidants que tabulen una ficció fora de la lògica, paraules relacionades amb les coses en un sistema espacial pla i hipertextual configuren "l'eufòria" narrativa d'aquests artistes.

Si algú vingués des del més enllà i trobés l'edifici modernista de Caixafòrum sobresortint a la riba d'un mar sense gent -una altra alternativa al final d'El Planeta de los Simios- descobriria en les seves parets aquest nou "jeroglífic egipci", l'arxiu entròpic d'una antiga civilització.

Golden Eyes. Cicle Eufòria. Espai Montcada. Caixafòrum. Avinguda Marqués de Comillas. Barcelona. Fins al 23 de març

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_