_
_
_
_

Agenda

Minifestival, dansa, màgia...

Petit festival. On està escrit que un festival de música només és possible amb un cartell de grans noms adreçat a públics massius? El Minifestival de Música independent de Barcelona, que ja va per la seva 13a. edició, és un exemple de què aquesta teoria no té cap sentit. La seva programació ofereix una barreja d'estils de l'escena internacional i local. El folk melancòlic i punyent de Damien Jurado; les cançons encisadores de Dot Allison, allunyada ja del technopop dels seus primers treballs; el duet Chris and Carla, ànima del grup Walkabaouts; el rock de Chris Brokaw, fundador de Codeine; i el country alternatiu de Paula Frazer són algunes de les propostes més interessants del Minifestival d'enguany. El cartell d'aquesta cita es completarà amb la veu de crooner d'Abraham Boba; els ritmes frescos de Le Pianc; l'electrònica d'Anímic i les sonoritats acústiques de Polandsonora. Però l'oferta del Minifestival no s'acaba només amb allò que passa a l'escenari. Abans que petin els altaveus, se celebrarà un debat sobre el futur de la música independent en un context marcat per les noves tecnologies i els canvis dels hàbits culturals. El diàleg anirà acompanyat per la projecció dels videoclips musicals realitzats pel director de cinema novaiorquès Hal Hartley per a grups i cantants com P. J. Harvey, Everything but the Girl i Yo la tengo, entre d'altres. A més, també s'aprofitarà l'ocasió per inaugurar dues exposicions fotogràfiques d'inspiració musical. D'una banda, Blue , que recull el treball del col·lectiu fotogràfic Subgrup; i d'altra banda, Discos Radioactius, un repàs a la història dels extraterrestres Aviador Dro. I no acaba ací: per animar les pauses entre les activitats s'han programat miniactuacions a càrrec de Xesca, April fools day i Oniric. Com es veu, hi ha vida més enllà de Bruce Springsteen. Minifestival. Dies 15 i 16 de febrer. Centre Cívic les Basses (Teide, 20). Barcelona. minifestival.net.

ART

Màgic Brossa. El món de la màgia va ser una constant en l'obra de Joan Brossa. La seva fascinació no era només per l'estètica dels il·lusionistes: aquest gust també es troba en molts dels seus poemes-objecte, peces que semblen sortides de les mans d'un prestidigitador. Amb motiu del Festival Internacional de Màgia, s'ha realitzat una exposició amb l'obra plàstica de Brossa on l'il·lusionisme es converteix en un acte poètic per delit de l'espectador. 'Brossa i la màgia'. Fins al 30 de març. Espai Betúlia (Enric Borràs, 43-47). Badalona (Barcelona).

DANSA

Diàlegs artístics. La interacció amb altres disciplines creatives és un segell característic de les noves formes de dansa. Aproximar-les al públic i permetre el diàleg entre artistes i espectadors són els objectius del Festival Complicitats, organitzat per l'associació La Mekanica sota la direcció artística de Rui Silveira. El certamen va néixer l'any passat, amb seus a Barcelona i Sabadell, i enguany encara la segona edició amb un programa més ampli que s'estén també a Gijón. Obres escèniques, instal·lacions, accions i vídeos conformen el gruix de l'oferta del festival, que inclou també activitats paral·leles, com ara debats, taules rodones i una Trobada Mediterrània de Dansa Contemporània, que reunirà prop de 80 artistes, programadors i poductors.

Entre els participants figuren noms com la ballarina i coreògrafa argeliana Nacera Balaza; el serbi Sasa Asentic, que interpreta i recicla fragments de coreografies de Nijjinsky i Jêrome Bel; la italiana Manuela Rastaldi; els catalans Societat Doctor Alonso, amb un espectacle creat al voltant de la idea de l'error, i la brasilera Claudia Müller, que ofereix dansa a domicili. Del 15 de febrer al 8 de març. Diversos espais de Barcelona, Sabadell i Gijón. Més informació a www.lamekanica.com. -B. G.

ESCENES

Després de molt temps sense contacte amb la seva família, una noia torna a casa per fer una reclamació insòlita: vol recuperar el ronyó que va donar al seu germà. Aquest és el desconcertant punt de partida de Lúcid, una obra de Rafael Spregelburd. L'autor, una de les veus més sòlides de la dramatúrgia argentina, proposa un joc inquietant i intel·ligent entre realitat i ficció. Sala Beckett (Alegre de Dalt, 55). Barcelona. Fins al 2 de març. -B. G.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_