_
_
_
_
_

Vull til·la

Del dia de Sant Jordi n'ha quedat un meravellós vestigi a la ciutat de Barcelona. I no, no em refereixo a la poètica olor de roses que encara sura en l'ambient, ni als ecos del soroll dels bolígrafs dels escriptors (no mediàtics). Em refereixo a una novetat d'aquest any que als meus conciutadans i a mi ens ha omplert d'emoció. Aquest any, els principals partits polítics no han volgut deixar passar l'oportunitat de fer una falqueta. Han repartit globus de propaganda. Aquest any, doncs, pel carrer vèiem les famílies amb la tradicional rosa, el tradicional llibre i l'innovador globus amb les sigles de CiU, del PSC... Espero que l'any que ve ja es pugui fer una llista dels globus més donats.

Això sí, els dissenyadors dels globus del PSC deuen estar més contents que els dissenyadors dels globus de CiU. Els de CiU, més petits, ja són a l'estratosfera, fent la seva petita contribució al canvi climàtic. Els del PSC, més grossos, encara resten entre nosaltres i, pel que sembla, hi restaran durant molt de temps. Si voleu gaudir de la seva visió, només heu d'anar a la Rambla de Catalunya, a l'alçada de Consell de Cent, i alçar els ulls cap a les branques dels til·lers. Allà els teniu, encallats. I és una sort que siguin de coloraines tan vistoses, perquè, com que dificulten la floració dels arbres (que toca ara) almenys fan bonic.

Seria un gran error que els equips de neteja municipals volguessin treure'ls. Ens alegren la vista a nosaltres i als ocells que encara queden. Però confio que no serà així. No hi ha un "departament d'enretirat i eradicació de propaganda electoral en l'arbrat", per dir-ho a la manera del Consistori. Els operaris que aquests dies estan fent "actuacions en l'arbrat" (que és com ells anomenen al noble acte de podar) no deuen tenir-ho previst. I jo diria que els dignes escombriaires que netegen els carrers tampoc no tenen equip per pujar als til·lers a eliminar globus. Barcelona, doncs, es demostra un cop més com "la millor botiga del món".

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_