_
_
_
_
Lletres

Clàssics per als més petits

La música clàssica pot ser la cosa més divertida del món. Cal trencar les convencions i la seriositat que envolta el concert tradicional i, sense baixar la guàrdia en la qualitat musical, obrir una porta als més petits desplegant la imaginació, la fantasia i el bon humor. La recepta sembla fàcil, però no ho és; les propostes segueixen essent poques i, a nés, per Nadal es redueix l'oferta.

- Els pastorets. Nova versió musical en forma de cantata d'aquest clàssic de Nadal en una revisió de la popular adaptació de Folch i Torres amb música d'Albert Guinovart i text de Jordi Galcerán. Els autors actuen en l'estrena d'aquesta partitura encarregada i protagonitzada pel Cor Vivaldi. Auditori Winterthur de l'Illa Diagonal. Barcelona, 17 de desembre, 19.00 h.

- El petit escura-xemeneies. Nou muntatge en català de l'òpera per a joves de Britten, amb direcció musical de Xavier Puig al capdavant del Grup Instrumental del Conservatori de Badalona, i posada en escena de Joan Anton Sánchez. L'obra tracta el procés de creació d'una òpera a partir d'una trama que reflecteix l'antic costum d'utilitzar nens en la neteja de xemeneies. Teatre Zorrilla de Badalona, dia 16 (21.30 h.) i 17 (18.00 h.) de desembre. Auditoris de Sant Cugat (21 de gener, 18.00 h.) i Vila-Seca (28 de gener, 18.00 h.) i el Teatre Fortuny de Reus (27 de gener, 19 h.)

- Papageno & CIA. Una invitació a descobrir les òperes de Mozart a través de Papageno, el divertit ocellaire de La flauta màgica, a càrrec de L'Harmonia de Cambra, amb guió i direcció del clarinetista Albert Gumí. Caixafòrum. Barcelona, 27, 28 i 29 de desembre, 17.00 i 19.00 h.

- Bon Nadabile. Concert familiar que convida a degustar una singular mostra de nadales del món servides amb enginy i interpretades pel Cantabile Ensemble. Centres culturals de La Caixa a Tarragona, 27 de desembre (17.30 i 19.00 h.); Lleida, 28 de desembre (17.30 h.) i Girona (29 de desembre, 19.00 h.).

- Les meves primeres quatre estacions. El violinista Ara Malikian, acompanyat pel seu grup de cambra i la narradora Marisol Rozo, proposa una singular versió per descobrir la cèlebre obra de Vivaldi, Les quatre estacions. Caixafòrum de Palma de Mallorca, 27 i 28 (17.00 i 19.00 h.).

- Els colors del metall. Concert amb direcció artística de Pep Gol que busca la comunicació directa entre intèrprets i espectadors mitjançant els instruments de metall i la combinació de músiques d'estils i èpoques diferents. Auditori de Barcelona, 28 i 29 de desembre i 3, 4 i 20 de gener (10.30 i les 12.30 hores).

- La petita guineu astuta. Versió en català del film d'animació de Geoff Dunbar sobre l'òpera de Jánacek en una producció de la BBC en col.laboració amb el Liceu. Espai Liceu. Barcelona, 16 i 17 de desembre, 12.00 h.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_