_
_
_
_
TELEVISIÓ

'La Marató' contra l'Alzheimer

Va escollir el meu nom per creuar la vida i ara l'ha oblidat. Em diu 'aquella". És el contundent testimoni de la filla d'un malalt d'Alzheimer. Unes paraules, recollides per La Marató de TV-3, que podria subscriure qualsevol que tingui a prop una persona amb aquesta cruel malaltia, a la qual la cadena autonòmica dedica enguany el programa que emet des de fa 14 anys pels volts de Nadal. Helena Garcia Melero serà enguany l'única conductora (l'any passat ho va ser Ramon Pellicer) de l'espai -que se celebra diumenge vinent-, la recaptació del qual es destinarà a la lluita contra l'Alzheimer i altres malalties del cervell, com el Parkinson, l'esclerosi múltiple i l'ictus. Això, si tot va bé i la copresentadora d' Els matins es millora de la febrada que ahir la mantenia al llit.

Helena Garcia Melero serà, diumenge vinent, l'única conductora de l'espai benèfic

La 14ª edició d'aquest clàssic de la cadena autonòmica continua fidel als seus principis fundacionals: al voltant de 12 hores de televisió destinades a sensibilitzar el públic perquè col.labori, amb les seves donacions, a la recerca mèdica sobre les malalties objecte de l'espai. Amb el temps, però, TV-3 ha intentat innovar el programa amb iniciatives extratelevisives. Aquest any els responsables de La Marató han tingut la idea d'editar un disc, produït per Marc Parrot. La majoria de cançons incloses al compacte -on participen, entre d'altres artistes, Manolo García, Lluís Llach, Mayte Martín, Ojos de Brujo, Crim, Sergio Dalma i Gertrudis- parlen del record, la memòria, la nostàlgia... El disc es pot comprar, al preu de nou euros més despeses d'enviament, per telèfon (902 90 15 90) o bé per internet, a la botiga en línia de TV-3 (www.tvcatalunya.com).

Tot i que Helena Garcia Melero portarà el pes del programa, que arrencarà al migdia, altres cares conegudes de TV-3 l'aniran acompanyant al plató al llarg de la jornada. Josep Cuní, Albert Om, Espartac Peran, Tomàs Molina i Tània Sàrries, per exemple. Com ja és habitual, l'espai barrejarà testimonis de malalts i de familiars amb connexions exteriors -enguany amb Vic, Sabadell, Tortosa i la plaça dels Àngels de Barcelona-, entrevistes als voluntaris famosos que rebin trucades (al 905 11 12 13) a les seus telefòniques i actuacions. A més dels artistes que participen al disc, intervindran Gerard Quintana, Gossos, Jofre Bardagí, Tortell Poltrona i Miqui Puig, entre d'altres.

El director de La Marató , Marc Mateu, va informar ahir que les activitats organitzades amb motiu de la convocatòria seran unes 500. Entre aquestes, va destacar l'exposició La mirada de l'Alzheimer , que reunirà diumenge, de les 11.00 a les 20.00 hores, a la seu del FAD, a la plaça dels Àngels, fotografies de malalts d'Alzheimer pertanyents a tres col.leccions: firmades per Blanca Carbonell i Mònica Galera, Diego Alquerache i Peter Granser. Des d'aquesta mateixa plaça, Catalunya Ràdio, per recolzar La Marató , emetrà El suplement i Quin món de mones.

D'altra banda, a les crítiques de la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer realitzades per la seva presidenta, Maria Rosa Giner, que s'ha queixat que TV-3 no els ha permès participar a La Marató , Mateu va respondre que sempre demanen la col.laboració de les famílies i dels malalts, i que són les associacions les que els ajuden a triar els testimonis, però que enguany ha estat impossible entrevistar els responsables de totes "perquè n'hi ha més de 200" que representen les quatre malalties. Malgrat tot, va recordar que a la web de l'espai ( www.tvcatalunya.com/marato) hi figuren.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_