_
_
_
_

EL PAÍS obre aquest dilluns una edició digital en català

Elpais.cat, global i local, oferirà les principals notícies i continguts propis

La redacció d'EL PAÍS a Barcelona
La redacció d'EL PAÍS a BarcelonaJoan Sánchez

EL PAÍS ha llançat aquesta la tarda una edició digital en català, elpais.cat, que ofereix les principals notícies del dia i continguts propis. Es tracta d'una aposta informativa i per la llengua catalana que ha estat present des que l'octubre del 1982 aquest diari va iniciar la publicació de l'edició impresa de Catalunya. Des d'aquella data es publica el suplement Quadern, que, posteriorment, ha tingut la seva versió digital a elpais.com. La nova oferta digital es basa en la llengua, en la seva genuïna funció comunicativa i és un reconeixement pràctic a la diversitat.

El principi que anima aquest pas és el mateix que justificava el naixement de l'edició de Catalunya. Una aposta industrial i periodística que va suposar el compromís d'EL PAÍS amb Catalunya i la seva capital, Barcelona. Com es deia en l'editorial publicat llavors, es feia aquell pas important “amb la humil obstinació d'ampliar al nostre voltant l'opinió que ens dóna suport i fer més plural i ric el panorama de la premsa i els mitjans de comunicació catalans”. La vocació fonamental de l'edició digital en català és situar-se en l'espai central de la vida social, econòmica, cultural i política catalana. Per poder construir aquesta oferta, el diari ha organitzat a Barcelona un equip de periodistes, gran part d'ells contractats expressament per a aquesta tasca.

Té l'ajuda d'un programa informàtic que fa la traducció automàtica i que és de la mateixa empresa que el que es fa servir per a la traducció de continguts de l'edició digital brasilera d'aquest diari. Com que el sistema de traducció automàtica és imperfecte, des de la mateixa redacció, un equip de correctors supervisa els textos abans que es publiquin en versió digital. Passa el mateix amb els continguts creats directament per a elpais.cat.

A la portada d'elpais.com, de la mateixa manera que ara l'internauta pot optar per seguir l'edició d'Espanya, Amèrica o el Brasil, hi apareix una nova pestanya que dona l'opció de consultar l'edició de Catalunya. Una vegada triada aquesta opció, la propera vegada que s'iniciï la navegació en aquest diari es presentarà l'edició en català. Una opció, com la resta, sempre reversible.

Elpais.cat és tant global com local. El 31% dels lectors catalans de diaris a Internet consulten l'edició digital d'EL PAÍS. Barcelona és la tercera ciutat del món amb un nombre més elevat de seguidors d'EL PAÍS a Facebook.

Elpais.cat posa un dels seus focus a Barcelona, en la línia de la bicapitalitat per la qual sempre ha apostat aquest diari. I ho farà amb una visió global. S'hi potenciaran l'opinió i els continguts culturals. En el seu desenvolupament futur també es projecta més atenció en les pràctiques esportives arrelades a Catalunya. La portada reflecteix els principals motius informatius del dia, al marge de la seva localització, i és un aparador de l'oferta d'elpais.cat. Un projecte que neix amb un lema que resumeix les seves aspiracions: “Clar i català”.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_