_
_
_
_
_

Balleu, balleu, beneits!

La programació del Grec 2014 submergeix els amants de la dansa o els curiosos en general

"Tauberbach" és un dels plats forts de la potent oferta de dança del Grec.
"Tauberbach" és un dels plats forts de la potent oferta de dança del Grec.

A partir d’avui la programació del Grec 2014 submergeix els amants de la dansa o els curiosos en general en uns trepidants dies d’apassionant ball de la mà d’imaginatius coreògrafs com Toni Mira, Alain Platel, Ahn Soo-young i Peeping Tom, creadors que emocionaran el públic amb els protagonistes de les seves obres: un monòlit, una esquizofrènica, uns cignes urbans i un savi ancià. Una altra estimulant opció és la que, sota el nom de Cal·ligrama en moviment, ofereix La Caldera, que per 10 euros proposa, demà divendres i dissabte, pujar a un autobús per recórrer diferents espais de la ciutat, com ara el barri Gòtic i el turó del Carmel per assistir a diversos espectacles.

L’inici d’aquest no parar l’inaugura el ballarí i coreògraf català Toni Mira, que avui estrena a l’Espai Lliure, Monòlit, un intens solo en què l’artista balla al voltant d’una figura geomètrica. Estudiant d’arquitectura, Mira sempre s’ha sentit atret per les formes lineals. En aquesta ocasió se serveix d’aquest monòlit per recrear una metàfora sobre les lluites i contradiccions internes de l’ésser humà.

Demà divendres, aterra al Teatre Lliure la dansa bastarda d’Alain Platel, que al capdavant de Les Ballets C de la B presenta Tauberbach, sens dubte una de les perles d’aquest Grec. Aquest creador flamenc mai no ha estat ballarí i abans de ser coreògraf es dedicava a l’educació de persones amb problemes motors i psicològics. Fa més de 20 anys va fundar la companyia Les Ballets C de la B, que tant èxit de públic i crítica ha tingut a Barcelona i que s’ha convertit en plataforma de magnífics coreògrafs com Sidi Larbi Cherkaoui. A Tauberbach Platel exposa la crua història d’una dona esquizofrènica que viu en un abocador. L’actriu neerlandesa Elsie de Brauw, al costat de cinc ballarins dels Ballets C de la B, són els protagonistes d’aquesta dramàtica obra.

DANSA AL GREC

MONÒLIT Teatre Liure. Del 10 al 12 de juliol

TAUBERBACH Teatre Lliure. De l’11 al 13 de juliol

VIATGE EN EL TEMPS 7080 / ABANS DE MORIR - SEGONA HISTÒRIA / EL LLAC DELS CIGNES Mercat. 15 i 16 de juliol

VADER (PARE) Mercat. Del 16 al 18 de juliol

CAL·LIGRAMES EN MOVIMENT Itinerari per Barcelona amb La Caldera. 11 i 12 de juliol

I una exòtica oferta, la de la companyia coreana Ahnsooyoung. Aquest grup està dirigit per Ahn Soo-young, que en els seus treballs barreja la dansa contemporània amb el hip-hop tot aconseguint un ball ben vital. El dimarts 15 presentarà tres peces al Mercat de les Flors: Viatge en el Temps 7080, Abans de morir-Segona història i una original posada en escena de 27 minuts de durada d’El llac dels cignes.

L’agressió emocional i les descàrregues d’adrenalina arribaran el dimecres 16 al Mercat de les Flors amb el col·lectiu belga Peeping Tom, que fins al divendres 18 presentarà Vader (Pare), que aprofundeix en la duresa d’envellir.

Un consell: si poden, vagin avui, últim dia, al Mercat de les Flors a conèixer Lonely Together.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_