_
_
_
_
_

Els cracs del piano, a Torroella de Montgrí

Volodos, Lisitsa, Tharaud i Colom, en el nou festival de Setmana Santa

La pianista Valentina Lisitsa, estrella YouTube de la música clàssica.
La pianista Valentina Lisitsa, estrella YouTube de la música clàssica.G.François

La crisi no pot frenar la passió per la música que des de fa segles forma part de la identitat de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). La inauguració a l’estiu passat de l’Auditori Espai Ter, d’excel·lents condicions acústiques, ha obert una nova etapa i, encara que la situació econòmica aconselli prudència, Josep Lloret, president de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, ha decidit fer un salt i, a més del tradicional festival d’estiu, ha engegat el nou Festival de Piano, cicle dissenyat per reforçar l’oferta musical per a Setmana Santa. La pianista ucraïnesa Valentina Lisitsa, la primera estrella YouTube de la música clàssica (el seu canal a la xarxa de vídeos compta amb més de 60 milions de visites), estrena avui el festival. Fins diumenge també actuaran el rus Arcadi Volodos, el francès Alexandre Tharaud i el català Josep Colom.

En el seu debut a l’escena catalana, Lisitsa oferirà un programa enlluernador: dues grans sonates de Beethoven i l’espectacular Sonata en si menor, cim del virtuosisme de Liszt. “Fa anys que volíem oferir un cicle de concerts per Setmana Santa i, de forma especial, amb el piano com a leitmotiv, però no tenia sentit sense un espai d’acústica òptima per a aquest repertori; ara, afortunadament, ja el tenim”, explica Lloret. La nova proposta no entra en competència amb el tradicional festival d’estiu, “al contrari, la complementa”, assegura Montse Faura, directora del festival. “Cerquem nous públics per Setmana Santa, període en què baixa molt l’oferta de música clàssica, i aprofitar l’increment dels turistes”.

Festival de Piano de Torroella de Montgrí

Auditori Espai Ter

Fins diumenge, 20 d'abril

www.festivaldetorroella.cat

El festival oferirà set concerts concentrats en quatre jornades. Destaquen els quatre grans recitals a càrrec de pianistes de primera fila internacional. Després del recital de Lisitsa, Volodos oferirà demà un programa centrat en el romanticisme alemany —Schubert i Schumann— que inclou una selecció de la Música callada, de Frederic Mompou.

El cap de setmana comptarà amb Tharaud i Colom. El primer actuarà dissabte amb un original programa amb Mozart, Schubert i Webern, i una transcripció del cèlebre Adagietto de la Cinquena simfonia de Mahler feta pel mateix pianista. Per la seva banda, Colom tancarà el festival diumenge combinant obres de Mozart i Chopin, l’impressionisme de Debussy i la música espanyola, amb una selecció d’Albéniz, Manuel de Falla i el pare Soler.

L’oferta es completa amb dos concerts matinals de la soprano catalana Anabel Pérez Real, acompanyada al piano per Viviana Salisi, i del Trio Pedrell, i amb una sessió familiar de l’espectacle El col·leccionista de paisatges, amb guió i direcció d’Albert Gumí i Xavier Erra, pensat per introduir els més petits en la música del segle XX. L’arc de preus va dels 46 euros del recital de Volodos, a 36 en els altres tres. Les entrades més barates costen 16 euros i les sessions matinals s’ofereixen al preu únic de 15.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_