_
_
_
_

Records, música infantil i Súper 8

Un espectacle elaborat amb 100 films domèstics

Érem tan feliços com semblava a les gravacions domèstiques fetes en Súper 8? És la família un entorn tan agradable i tendre com mostren aquests films, fets fonamentalment durant les vacances, aniversaris, batejos i festes? Aquestes gravacions domèstiques s’apropen a la realitat o són una farsa en la qual els protagonistes actuen i fingeixen com actors amateurs? Aquestes són algunes de les moltes preguntes a què respon Després de la generació feliç, un espectacle que avui acull el cicle Los Caprichos del Apolo.

Aquest espectacle, en el qual quatre músics –Spazfrika Ehd (bateria de Za!), Joan Colomo, Internet 2 i Sara Fontán– posaran en directe la banda sonora a un film de 60 minuts obtingut després que Miguel Ángel Blancas, guionista i cantant de Manos de Topo, hagi remuntat fragments de més de 100 films domèstics, busca respondre a les preguntes que s’ha fet mentre col·leccionava pel·lícules domèstiques adquirides als Encants. No era tot això una ficció de felicitat? No són les gravacions domèstiques una estafa que oculta la infelicitat que en realitat se sentia mentre et gravaven tallant el pastís d’aniversari? No val la pena capbussar-se en aquestes gravacions buscant els draps bruts?

Desprès de la Generació Feliç

Desprès de la Generació Feliç.

Apolo.

Avui. 21:00h. 10 euros

Miguel Ángel fa anys que va començar a col·leccionar aquesta mena de gravacions que exposa a l'excel·lent web Your Lost Memories, muntada amb dues intencions: per una banda, retornar els films a les famílies que els protagonitzen –ja ho han fet a diverses famílies que s’han posat en contacte amb ells– i per una altra reutilitzar narrativament aquest material remuntat per aficionats i cineastes que han donat una nova vida i una altra lectura a imatges de vacances, excursions, aniversaris i bodes.

D’aquesta acumulació de pel·lícules ha nascut Després de la generació feliç, una pel·lícula de pel·lícules, una narració en què, mitjançant recursos gràfics, es caracteritza els personatges (colors i trames afegits en postproducció a les cares de pares, mares, fills, avis, etc.) per definir-los. Quant a la música, parteix d’una consideració similar, ja que, com recorda Blancas, “de petit a l’escola ens feien cantar cançons de Xesco Boix, un personatge aparentment feliç que, ves per on, es va acabar suïcidant. En aquest sentit hem volgut explorar què hi ha al darrere de la música infantil”.

Per ajudar a reforçar aquesta intenció, el protagonista del film que es veurà aquesta nit a l’Apolo és un cantant. En suma, remuntatge de pel·lícules domèstiques i música d’aparença infantil en directe per posar sobre la taula com d’enganyosos poden arribar a ser els nostres records. Per què érem una generació tan feliç com sembla als films de Súper 8?

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_