El secret de Mal Pelo
La companyia balla al Mercat de les Flors ‘L’esperança de vida d’una llebre’
La cirereta de les diferents activitats que al voltant de la companyia de dansa contemporània Mal Pelo han tingut lloc aquests dies a Barcelona és la presentació, aquesta nit al Mercat de les Flors, de l’últim treball d’aquesta emblemàtica formació, titulat L’esperança de vida d’una llebre, obra que signen Maria Muñoz i Pep Ramis, directors del grup, juntament amb els seus ballarins. El públic que acudeixi al Mercat es trobarà davant d’un poema escènic a partir de textos d’Enri De Luca, Mal Pelo i María Zambrano. “És una peça molt estimulant que proposa una mirada particular sobre la relació d’un home caçador amb el seu territori i amb la seva presa, en aquest cas un isard, cap d’un ramat”, afirma el director de Mal Pelo, que afegeix: “Jo sóc el vell caçador, un paper molt a la meva mida, i mantinc una intensa relació amb la meva presa; els dos som vells, els dos vivim en soledat, els dos ens necessitem i tots dos ens respectem”.
L’ESPERANÇA DE VIDA D’UNA LLEBRE
Mercat de les Flors
Barcelona
Del 30 de gener al 2
de febrer i del 5 al 9 de febrer
Com és habitual a Mal Pelo, l’escenografia i la música són part vital dels seus muntatges. “L’espai sonor és molt suggeridor”, explica Ramis, i prossegueix: “Creat per Fany Tholloto amb la col·laboració de la compositora i cantant tunisiana Alia Sellami i la cantant valenciana Quitèria Muñoz, és manipulat en directe, creant bells passatges sonors”. L’acció transcorre en un bosc format per 40 arbres suspesos. “Construït amb la complicitat de tots els intèrprets i amb l’encertada il·luminació d’August Viladomat, es creen misteriosos paisatges entre ombres i clarianes, que conviden l’espectador a reflexionar sobre el temps i la memòria”.
Aquests dies també s’ha presentat un llibre sobre la companyia, Swimmings Horses i la setmana que ve s’estrena una pel·lícula, realitzada per Núria Font amb el títol Peus a terra, cosa que sembla insòlita en uns moments en què la crisi econòmica ha castigat amb força el món de la cultura, i concretament els grups de dansa. Això porta a preguntar-nos quin és el secret de Mal Pelo. Per Ramis, “el secret és la passió conjunta de l’equip. Treure estímul passional sigui com sigui és el que ens permet tenir continuïtat i coherència artística. Som un equip de ballarins, músics, escriptors, escenògrafs i tècnics que treballem moltes hores i cobrem poc. Una passió abassegadora per la nostra feina és el secret de Mal Pelo”.
I afegeix María Muñoz, codirectora de la companyia: “Crec que un altre dels secrets és viure fora de Barcelona; des d’un poble com Celrà veiem les coses amb distància i podem treballar amb més tranquil·litat. També hi ajuda que actuem bastant a l’estranger; els agrada el nostre producte i establim relacions profitoses per al grup. Per exemple, a París tenim molt d’èxit. Ara estem preparant un duo que ballarem Pep i jo al Théâtre de la Ville”.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.