_
_
_
_

Que els nens s’acostin a la música

El festival Petits Camaleons ofereix una alternativa a la música infantil convencional

Concert d’Els Catarres en la inauguració de la temporada del Grec a Montjuïc.
Concert d’Els Catarres en la inauguració de la temporada del Grec a Montjuïc. GIANLUCA BATTISTA

La música de nens no parla només del Joan Petit. O dit d’una altra manera, els nens no només escolten música infantil, feta especialment per a ells. Almenys això pensa Albert Puig, director de Petits Camaleons, festival musical per a nens que aquest dissabte i diumenge celebra a Sant Cugat la segona edició. Albert Puig afirma que la idea de tot plegat va sortir a partir d’experiències personals: “Resulta que vas al cotxe amb els teus fills, jo en tinc un de 8 anys un altre d’11, i de cop i volta et pregunten pel que sona i resulta que els agrada Txarango, o Antònia Font, o qualsevol artista que no escriu música pensant en la canalla”.

Llavors no sorprèn que Puig no cregui en la música estrictament infantil: “Vull dir que en efecte hi ha música escrita per a nens, però també és veritat que els nens escolten tot tipus de música, i d’aquesta n’hi ha molta que no està escrita pensant en ells com a destinataris”. El resultat d’aquestes reflexions i de l’experiència aconseguida l’any passat és la segona edició de Petits Camaleons, festival que tant dissabte com diumenge omplirà de música el Teatre-Auditori de Sant Cugat en els quatre escenaris que hi ha disposats.

Hi actuaran grups com Sisa, Gossos, Macaco, The Pinker Tones i Albert Pla, The Mamzelles, Els Catarres, Esther Condal i molts d’altres, als quals se’ls ha demanat, com indica Albert Puig, “que no facin un repertori especial, sinó que siguin ells mateixos, fent la música que fan. “En tot cas —puntualitza Puig—, si alguna lletra és massa conflictiva per a un nen, demanem al grup que no la canti o bé que adapti la lletra als espectadors del festival”.

PETITS CAMALEONS

Teatre-Auditori Sant Cugat

Dissabte 5 i diumente 6

Entre 11.30 i 19.00 h

Entrada senzilla: 13 euros

Abonament: 25 euros

Les qüestions que segons Puig s’han de considerar per oferir un espectacle musical als nens són, fonamentalment, “l’horari, que es diürn i amb una pausa llarga per dinar; el volum, que lògicament ha de ser baix per no ferir les oïdes dels nens, i la durada dels concerts, que són de mitja hora, adaptats a la capacitat de concentració d’una criatura”. A més, la canalla disposa de les primeres files, perquè puguin veure un escenari ja d’entrada més baix sense anar a coll dels pares. Els assistents disposaran d’un llarg seguit d’activitats vinculades amb la música que els permetran des de fer preguntes als músics fins a jugar en diferents tallers, o demanar signatures en una sala muntada per a l’ocasió. Això i una varietat absoluta d’estils, ja que com diu Albert Puig, “els nens escolten de tot, sense prejudicis”.

La major part dels artistes que han estat contactats per actuar a Petits Camaleons hi han respòs positivament, tot i alguns dubtes inicials. Preguntat per quins són els artistes amb més dubtes, Puig indica que la gran diferència està “entre els artistes que tenen fills i els que no en tenen. Quan ets pare veus l’escassa oferta que tenen els nens, tu mateix la pateixes, i quan pots fer qualsevol cosa per solucionar-ho, la fas”, conclou.

 

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_