_
_
_
_
_

Commemoracions, repesques, trios, balades i somnis

La setmana que ve arriba carregada de propostes teatrals per a tots els gustos a Barcelona

La setmana que ve arriba carregada de propostes per a tots els gustos. Dilluns mateix, l’Institut del Teatre celebra el seu centenari i, entre els actes de commemoració programats, destaca la posada en escena d’un muntatge especial per a l’ocasió que, sota el títol Petits moments de vida i la direcció de Joan Ollé, té la gràcia de reunir alumnes de diferents generacions i disciplines: des dels més veterans (Asunción Balaguer, Montserrat Carrulla, Joan Pera, Enric Majó), fins als més joves (Enric Cambray) i els que ja no ho són tant (Pere Arquillué, Sílvia Bel), passant per directors (Xavier Albertí, Joan Baixas, Oriol Broggi, Joan Font), companyies (Tricicle), ballarins i coreògrafs (Anna Maleras, Ramon Oller), escenògrafs (Pep Duran), vestuaristes (Nina Pavloski), cantants (Gerard Quintana), i fins i tot un parell que han esdevingut periodistes (Jacinto Antón, Ferran Monegal). Petits moments de vida. Dilluns, 4 de febrer, 20 hores. Teatre Ovidi Montllor.

A partir de dimarts, qui encara no hagi vist Sé de un lugar, l’espectacle de petit format d’Ivan Morales amb Anna Alarcón i Xavier Sáez —tota una revelació l’any passat (premi Butaca, premi Time Out) fins a convertir-se en una cita imprescindible—, ho pot fer ara a La Villarroel. Una posada en escena sorprenent per a una història curiosa. Sé de un lugar. La Villarroel, els dimarts i els dimecres.

La resta d’estrenes tenen lloc dijous. El Teatre Nacional presenta un Ibsen que qüestiona la frontera entre l’art i la vida. Quan despertem d’entre els morts (1899) situa un escultor, la seva dona i una model en un balneari amb vistes als fiords. Ferran Madico firma la direcció d’aquest muntatge, protagonitzat per Lluís Marco, Cristina Plazas i Esther Bové. Quan despertem d’entre els morts. Sala Petita del TNC. Del 7 de febrer al 3 de març.

La Sala Beckett presenta una nova peça de Pablo Rosal. Qui conegui la seva Anita Coliflor (Versus Teatre, Círcol Maldà) no necessita res més per anar a veure Monsieur Apeine quiere hacer amigos. Rosal és diferent, es mou entre Buñuel, Ionesco, Beckett i Jardiel Poncela amb tota desimboltura, com si jugués. I el seu nou joc és una “balada conversacional” que ens pot remetre a Pirandello. Un altre motiu per arriscar-s’hi: la taquilla és inversa, és a dir, que l’espectador decideix què vol pagar després de veure la funció. Monsieur Apeine quiere hacer amigos. Sala Beckett. Del 7 al 17 de febrero.

Després de l’èxit aclaparador de L’any que ve serà millor a La Villarroel, Mercè Vila Godoy estrena un espectacle de creació a partir d’una adaptació lliure del clàssic de Shakespeare Somni d’una nit d’estiu a La Seca. Somni compta, entre d’altres, amb Alba Florejachs, Òscar Muñoz, i Alba Pujol. Les passions shakespearianes s’emmarquen en una Barcelona on la crisi i les mobilitzacions socials ressonen pertot arreu. Somni. La Seca-Espai Brossa. Del 7 de febrer al 3 de març.

I al Mercat de les Flors, circ contemporani de sala amb la companyia Eia. Capas reuneix acrobàcies, humor, dansa, poesia i música en directe. Ha guanyat un munt de premis i ha rebut molt bones crítiques per tot Europa, i és que no ha parat de fer gira des que es va estrenar al festival Trapezi de Reus el 2011. Capas. Mercat de les Flors. Del 7 al 10 de febrero.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_