_
_
_
_

Commemoracions, repesques, trios, balades i somnis

La setmana que ve arriba carregada de propostes teatrals per a tots els gustos a Barcelona

La setmana que ve arriba carregada de propostes per a tots els gustos. Dilluns mateix, l’Institut del Teatre celebra el seu centenari i, entre els actes de commemoració programats, destaca la posada en escena d’un muntatge especial per a l’ocasió que, sota el títol Petits moments de vida i la direcció de Joan Ollé, té la gràcia de reunir alumnes de diferents generacions i disciplines: des dels més veterans (Asunción Balaguer, Montserrat Carrulla, Joan Pera, Enric Majó), fins als més joves (Enric Cambray) i els que ja no ho són tant (Pere Arquillué, Sílvia Bel), passant per directors (Xavier Albertí, Joan Baixas, Oriol Broggi, Joan Font), companyies (Tricicle), ballarins i coreògrafs (Anna Maleras, Ramon Oller), escenògrafs (Pep Duran), vestuaristes (Nina Pavloski), cantants (Gerard Quintana), i fins i tot un parell que han esdevingut periodistes (Jacinto Antón, Ferran Monegal). Petits moments de vida. Dilluns, 4 de febrer, 20 hores. Teatre Ovidi Montllor.

A partir de dimarts, qui encara no hagi vist Sé de un lugar, l’espectacle de petit format d’Ivan Morales amb Anna Alarcón i Xavier Sáez —tota una revelació l’any passat (premi Butaca, premi Time Out) fins a convertir-se en una cita imprescindible—, ho pot fer ara a La Villarroel. Una posada en escena sorprenent per a una història curiosa. Sé de un lugar. La Villarroel, els dimarts i els dimecres.

La resta d’estrenes tenen lloc dijous. El Teatre Nacional presenta un Ibsen que qüestiona la frontera entre l’art i la vida. Quan despertem d’entre els morts (1899) situa un escultor, la seva dona i una model en un balneari amb vistes als fiords. Ferran Madico firma la direcció d’aquest muntatge, protagonitzat per Lluís Marco, Cristina Plazas i Esther Bové. Quan despertem d’entre els morts. Sala Petita del TNC. Del 7 de febrer al 3 de març.

La Sala Beckett presenta una nova peça de Pablo Rosal. Qui conegui la seva Anita Coliflor (Versus Teatre, Círcol Maldà) no necessita res més per anar a veure Monsieur Apeine quiere hacer amigos. Rosal és diferent, es mou entre Buñuel, Ionesco, Beckett i Jardiel Poncela amb tota desimboltura, com si jugués. I el seu nou joc és una “balada conversacional” que ens pot remetre a Pirandello. Un altre motiu per arriscar-s’hi: la taquilla és inversa, és a dir, que l’espectador decideix què vol pagar després de veure la funció. Monsieur Apeine quiere hacer amigos. Sala Beckett. Del 7 al 17 de febrero.

Després de l’èxit aclaparador de L’any que ve serà millor a La Villarroel, Mercè Vila Godoy estrena un espectacle de creació a partir d’una adaptació lliure del clàssic de Shakespeare Somni d’una nit d’estiu a La Seca. Somni compta, entre d’altres, amb Alba Florejachs, Òscar Muñoz, i Alba Pujol. Les passions shakespearianes s’emmarquen en una Barcelona on la crisi i les mobilitzacions socials ressonen pertot arreu. Somni. La Seca-Espai Brossa. Del 7 de febrer al 3 de març.

I al Mercat de les Flors, circ contemporani de sala amb la companyia Eia. Capas reuneix acrobàcies, humor, dansa, poesia i música en directe. Ha guanyat un munt de premis i ha rebut molt bones crítiques per tot Europa, i és que no ha parat de fer gira des que es va estrenar al festival Trapezi de Reus el 2011. Capas. Mercat de les Flors. Del 7 al 10 de febrero.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_