Recomanem
POESIA
HOMO EX MACHINA
El documentalista, bibliotecari i agitador cultural Eduard Aguilar agrupa en un volum una sèrie de poemes escrits en “la València foradada dels anys 90”, la del desarrelament i la pèrdua, la de la recerca de la identitat. El resultat és un volum de poesia a voltes espasmòdica, nerviosa, unes altres més reflexiva i climàtica, que fueteja el lector mentre se’l fa seguir un itinerari de recerca formal i expressiva per part del poeta no sempre igual de reeixit, però amb una habilitat ben notable per a trobar el vers cru i despentinat.
Homo ex machina
Eduard Aguilar-i-Lorente
Germania, Alzira, 2012, 50 pàgines
DISCOS
REVOLUCIÓ DE L'ESTAT LATENT
Tot i que manifestaven bones maneres quan foren nominats com a grup revelació dels premis Ovidi 2011, aquella maqueta no feia augurar un debut discogràfic tan rotund. Estilísticament, la de Tardor és una proposta molt conreada, cançons entre el rock alternatiu i el punk-pop que, per cercar algun referent possible, recorda els Nada Surf energètics dels inicis. Però el que sobta és el generós carregament de riffs infecciosos, melodies immediates i un repertori ben substanciós de trucs i girs més propis de veterans. Disc amb una audiència potencial considerable.
Revolució de l’estat latent
Tardor
Mésdemil
Benaguasil, 2012
DISCOS
LESOTHO
Tres anys després del notable Assaig/error (Gor discos, 2009), 121dB tornen amb un EP autoeditat i finançat a través de Verkami que els confirma com un dels valors segurs i de més qualitat del rock en valencià. Quatre pistes ben inspirades que semblen agafar idees del post-punk urgent de Bloc Party o We are scientist, entre altres possibles fonts, però que, a través de la dicció en la nostra llengua i una producció desperta i intel·ligent, generen un discurs musical propi i atractiu. Tast que deixa amb ganes de més.
Lesotho
121dB
Autoedició, 2012
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.