_
_
_
_
AGENDA

35 anys de Salseta

La Salseta del Poble Sec oferirà aquesta nit una festa-concert a la sala Luz de Gas

En el complicat panorama de la música catalana les orquestres de ball ocupen l’escalafó professional aparentment més baix. En l’àmbit cultural sempre s’ha menyspreat el treball d’aquestes agrupacions sense valorar mai que la seva tasca social —entretenir el personal— pogués en molts moments ser tan important com l’òpera més intel·lectual o el més profund treball d’un grup o d’un cantautor compromesos amb el seu temps.

35 ANYS DE LA SALSETA DEL
POBLE SEC
Luz de Gas
Avui, 21 h

Molts professionals viatgen dia rere dia per tot el territori català intentant dignificar el gènere. Al davant d’aquest bloc hi ha La Salseta del Poble Sec, sempre amb l’incombustible Salvador Escribà al capdavant. Una posició de banderer que el grup barceloní ha mantingut de forma ininterrompuda al llarg dels darrers 35 anys.

Per commemorar aquesta data, difícil d’aconseguir aquí en qualsevol estil musical, la Salseta del Poble Sec oferirà aquesta nit una festa-concert a la sala Luz de Gas de Barcelona. A partir de les 21 hores s’hi reuniran no solament els integrants actuals de la banda sinó un bon nombre d’exsalseters i, segons anuncien, alguna sorpresa especial.

Les sorpreses sempre han estat una part integrant de les celebracions de la Salseta del Poble Sec. Per exemple, en el 30è aniversari del grup Ferran Adrià va crear una salsa per a ells; o la presentació de l’últim disc la van fer amb una barra de pa de set metres de llargària.

Aquesta nit la consigna serà clara: Contra la crisi, balla! Durant les últimes tres dècades i mitja la Salseta del Poble Sec, com la majoria d’orquestres, ha viscut tota mena de crisis; per a aquesta última, la que afecta tothom, no tenen una solució però sí un remei per portar les coses amb més bon humor: “Ara, més que mai, cal fer palès que el ritme, la música i el moviment no són només elements de follia i de disbauxa (que ho són), sinó també una manera d’encarar i de compartir la vida. La crisi recurrent i fantasmagòrica no ens pararà, no ens ensopirà. Contra la crisi, balla!”, asseguren en la seva convocatòria.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
SIGUE LEYENDO

La Salseta del Poble Sec —va adoptar aquest nom perquè en un primer moment la majoria dels seus integrants procedien d’aquest barri barceloní i és on van començar a tocar— no és només un grup de músics dedi-cats al ball ja que mantenen la seva pròpia discogràfica (tretze discos propis editats fins a l’actualitat) i les seves agències de contractació i comunicació. Curiosament va ser en la seva discogràfica, Salseta Discos, on van començar la seva carrera grups com Sopa de Cabra o Umpah-pah. O sigui, que són alguna cosa més que Salseta sola.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_