L’Atlètic Terrassa, campió de la Copa del Rei d’hoquei herba

Els egarencs destronen el RC Polo en uns 'shoot out' d’infart

L'Atlètic de Terrassa, celebrant el títol.
L'Atlètic de Terrassa, celebrant el títol.Atlètic Terrassa

L'Atlètic de Terrassa s'ha proclamat campió de la Copa del Rei en derrotar als shoot out (3-2) al RC Polo, que l'havia vençut en les dues últimes finals, després que al final del temps reglamentari el marcador assenyalés empat (1-1), la qual cosa suposa el quinzè títol en la història dels egarenses.

Marc Sallés va ser l'heroi del triomf egarense en transformar l'últim shoot out de la tanda amb empat a dos i marcar anteriorment de penal córner el gol que igualava la final, disputada a Can Salas, les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa plenes a vessar amb uns 800 espectadors.

El partit va respondre les expectatives amb una part per a cada equip. El RC Polo va sortir dominant el joc d'atac i molt segur en la defensa de les passades llargues dels egarenses. No obstant això, els barcelonins van fallar fins a quatre penals córner abans que en el segon quart Alex Casasayas obrís el marcador en rematar a l'interior de l'àrea una gran jugada per la banda de José Borrell.

L'alegria va durar quatre minuts als barcelonins, ja que en el minut 25 Marc Sallés va empatar el partit quan va marcar el segon penal córner que van disposar els egarenses, el primer tir va entrar entre els tres pals de l'equip de Roger Pallarols.

El partit va ser més igualat en el segon temps encara que els amfitrions van portar el pes del joc. L'Atlètic Terrassa va pressionar la sortida de la pilota del RC Polo i va preferir tocar l'esfèrica en comptes d'enviar-la amb desplaçaments llargs a l'àrea rival.

Marc Boltó va protagonitzar les millors accions d'atac de l'Atlètic i va tenir tres ocasions per desequilibrar la final. Els egarenses, a més, van aconseguir tancar el seu rival a la seva àrea i van dominar el joc fins al xiulet final.

Els barcelonins no van tenir ni una sola ocasió de marcar en tota la segona part i la final va haver de decidir-se en una tanda de shoot out d'infart. En el partit pel tercer i quart lloc, la victòria va ser pel Complutense (2-1) davant el Junior. Víctor Sojo i Toni Sanz van marcar per als madrilenys mentre que el gol dels catalans va ser obra de Nil Marí.

Quant als títols individuals de la Copa del Rei, Xavi Lleonart (RC Polo) va ser triat millor jugador del campionat, Mario Fernández (Complutense), millor porter, i Inyaki Freixa (Atlètic Terrassa) es va endur el trofeu de màxim golejador.