_
_
_
_
_
AGENDA

Una exploradora de cossos

La mordaç i imaginativa ballarina i coreògrafa Sònia Gómez (Sènia, Tarragona, 1973) estrena demà al Mercat de les Flors Moviments Polítics, una peça on ha decidit canviar de registre per reinventar el seu ball, ara més serè i introspectiu. Gómez agafa la política com a excusa per plantejar a l'espectador una sèrie de preguntes sobre l'economia, la felicitat i els avenços científics. Autors com Jordi Pigem, Antonio Damasio, Peter Sloterdijk i Dulce María Zúñiga, per citar-ne alguns, han estat la font d'inspiració de l'artista. La percepció del que pot fer el cos humà en un moment concret de la seva biografia és el que ha portat a la ballarina a fer-se més de cent preguntes sobre els temes que acorralen l'home contemporani. L'autobiografia no és aliena al procés creatiu de l'obra que ens presenta: a la proposta, el fet que la coreògrafa estigués esperant un fill mentre la ideava hi és present, com denota el vocabulari gestual d'aquests Moviments Polítics. Aquesta és una de les raons per les quals el ball electritzant que caracteritza la proposta de Gómez és ara més reposat i íntim.

L'espectacle també presenta una altra novetat. El creador dels audiovisuals de les obres de la ballarina, Txalo Toloza, hi balla. D'aquesta manera, dos cossos, el de Toloza i el de Gómez, en circumstàncies que no són les habituals, s'exploren per buscar nous registres que il·lustrin la seva dansa. El ballarí David Espinosa és el tercer intèrpret d'aquesta obra. L'acció de Moviments Polítics té lloc en una estació espacial adaptada a un planeta imaginari anomenat Tità.

El fet d'utilitzar un escenari de ficció ha permès que Gómez hagi tingut més llibertat per descobrir nous plantejaments estètics, que cobreixen el disseny de llums —obra de Cube— i els passatges sonors —compostos per Cristóbal Saavedra—. Explorant cossos.

MOVIMENTS POLÍTICS

Mercat de les Flors

Del 3 al 5 i del 8 al 12 de febrer

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_