_
_
_
_
_
AGENDA

El Molino s'omple de carmí i cossets

I FESTIVAL BURLESQUE DE

BARCELONA

El Molino

Del 12 al 14 de maig

El Molino s'omple de carmí i cossets

Pell blanca, llavis pintats de carmí intens, un cosset superajustat fins a tallar, gairebé, la respiració, molta ploma, taló d'agulla, exhibició i erotisme. Aquests són alguns dels elements que caracteritzen el nou burlesque, un gènere de moda que triomfa a mig món, tot i que va néixer a l'Anglaterra de finals del segle XIX. El recuperat El Molino, un dels emblemes del Paral.lel barceloní i paradigma de l'espectacle transgressor amb picardia, no se'n podia mantenir al marge. Per això acollirà el primer Festival Internacional de Burlesque d'Espanya, on intervindran vuit artistes de tot el món que ompliran de ball, acrobàcies, contorsions i molt d'erotisme l'escenari del teatre de les aspes.

La Terremoto de Alcorcón conduirà el I Festival Internacional de Burlesque

"És l'espai més adequat per al festival", assegura Elvira Vázquez, alma mater del nou Molino. Entre les participants hi haurà la nord-americana Catherine D'Lish, cèlebre pels seus vestits extravagants i elegants espectacles; la britànica Miss Banbury Cross, la "Nova Marilyn del Burlesque", una bellesa vintage que ens apropa a l'època daurada de Hollywood; la londinenca Ursula Martínez, que va triomfar en la reinauguració del teatre i que va captivar amb el número del mocador amagat al seu cos; l'hongaresa Melitta Noneycup i la japonesa Emma Mylan, entre altres. "Són les top ten del burlesque", assegura una estilitzada Terremoto de Alcorcón enfundada en un cosset que deixa entreveure part de la seva anatomia sota unes enormes plomes. "La Ditta Von Teese ara està en el número 15, i jo en el lloc 1.326", explica amb el to burlesc i sorneguer que l'ha fet famosa. La Terre, com li diuen els companys, actuarà com a mestra de cerimònies o de "Molinera de cerimònies", tal com ella mateixa assegura. Coneguda per les paròdies de Madonna que van triomfar a internet, la vedet s'estrena en aquest gènere: "per contrarestar el que facin de bonic la resta d'artistes".

El festival també acull la final del concurs que seleccionarà nous valors. El guanyador tindrà com a premi un contracte de tres mesos per actuar en El Molino. "Amb els temps que corren és el millor premi, i no una placa", assegura la Terre. "Des que vaig debutar al setembre a El Molino, no he parat, però la gent pensa que no faig res. Estic preparant una cosa per a internet perquè els fans em tornin a veure", assegura la nova diva, mentre busca una de les mugroneres que ha perdut per la sala.

Amb un ple pràcticament a diari, El Molino torna a ser present en la nit barcelonina. "Abans venien set o vuit persones cada nit, el teatre no complia les normes de seguretat mínimes i molts dels espectacles no estaven a l'altura. Ara, la cosa ha canviat molt. Cada dia rebem de 10 a 12 sol.licituds per venir a treballar aquí", assegura Vázquez.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_