_
_
_
_
_

Agenda

Festivals de música, documentals de memòria, art, Fira de Playmobil...

MPBFestival. Barcelona compta amb festivals de música de tots els estils i tendències. Però encara hi ha espai per a noves convocatòries, com la del Festival de Música Popular de Barcelona, el MPBFestival, que neix amb la intenció de crear una nova plataforma per a totes les activitats musicals que emergeixen diàriament a la ciutat. Rumba catalana, cançó, jazz, blues, tangos ramblers, rumba llatina, i totes les innombrables varietats musicals tenen una oportunitat per donar-se a conèixer al llarg del mes d'octubre en múltiples espais per tota la ciutat, alguns d'ells habituals dels amants del directe, com el Harlem Jazz Club, L'Auditori, el Llantiol, Luz de Gas, la Sala Apolo o el Versalles, i d'altres poc habituals, com l'Ateneu Barcelonès o el Museu Etnològic.

El director artístic del festival, Quico Pi de la Serra (foto), realitzarà el concert d'inauguració i gravarà un nou disc en directe. Al llarg del mes s'han programat concerts tan variats com el de cançó tradicional africana de Diabate Karnon, el jazz ètnic de Max Sunyer i Lenka Maresova, el jazz de Roger Mas Set o Carles Benavet, el flamenc de Diego Cortés i María del Mar Fuentes, o el nou espectacle de Pascal Comelade, entre d'altres. MPBFestival. Diverses seus. Barcelona, de l'1 al 31 d'octubre.

ART

Setba Jove. Fins a final de mes es poden veure els treballs (a la imatge Dobles, d'Anna Sánchez) de 12 joves artistes que mostren les seves pintures, escultures, gravats, fotografies i vídeos seleccionats després d'una convocatòria oberta en la qual l'únic requisit imprescindible era tenir menys de 30 anys i no haver exposat en una mostra individual. Fins al 30 de setembre. Setba Jove. (Plaça Reial, 10). Barcelona. www.setba.net.

MEMÒRIA

Guinea. El colonialisme espanyol a l'Àfrica és un dels episodis més ignorats de la història recent. Des que Guinea Equatorial es va independitzar ara fa 40 anys, el país ha viscut les dictadures de Macías i d'Obiang, denunciades per vulnerar els drets humans, però respectades per Occident per les riques reserves de petroli.

Una jornada analitzarà aquest període i la seva herència amb la projecció del documental Memòria negra i una taula rodona que comptarà amb la participació de l'antropòleg Gustau Nerín, l'advocat guineà José Luis Nvumba i el periodista Xavier Montanyà. CCCB (Montealegre, 5). Barcelona, 29 de setembre, 18.00 hores.

ESCENES

Teatre. La companyia Sèzuan, dirigida per Manuela Lorente, representa en el teatre Tantarantana de Barcelona El colaborador, de Friedrich Dürrenmat. L'obra narra la història de Doc, un biòleg sense feina que per la crisi econòmica (un referent als temps actuals) posa els seus coneixements al servei de la màfia. És la primera vegada que l'obra de l'autor suís-alemany es representa a Barcelona i és interpretada per Quim Dalmau, Jordi Godall, Frank Capdet, Maite Legarrea, Jordi Banacolocha, Alicia Corral, Jorge Yaman i Jaime C. Segura. L'acció transcorre en el laboratori-vivienda de Doc, un lloc humit, asfixiant i amb rates. Tantarantana (Les Flors, 22), fins al 12 d'octubre.

COL.LECIONISME

Playmobil. Els amants de les figuretes de Playmobil (foto) tenen una cita a la 6a. Fira de Col·leccionisme que se celebrarà a Barcelona aquest cap de setmana.

Els experts i aficionats a aquests ninos d'Espanya, França o Alemanya podran disfrutar amb les millors col·leccions, 18 diorames (un sobre Egipte), punts de venda de joguina nova i descatalogada i activitats amb els Playmobil com a protagonistes. 6. Fira del col·leccionista de Playmobil (Facultat de Química de la UB, Diagonal, 647), 27 i 28 de setembre. www.playclicks.com.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_