_
_
_
_
_

Agenda

Exposició sobre l'aigua, festival de jazz, documental britànic...

La preada aigua. Ara més que mai, per l'amenaça de la sequera, és imprescindible fer pedagogia sobre la importància d'un consum responsable de l'aigua. Aquest és un dels objectius més destacats de l'exposició Els colors de l'aigua, adreçada a tots els públics. L'exhibició es divideix en quatre blocs temàtics distingits per colors (verd, gris, blau i transparent) on mitjançant fotografies, maquetes, recursos interactius i muntatges audiovisuals se subratllen, entre d'altres aspectes, les conseqüències catastrofistes que pot tenir una mala gestió de l'aigua. L'exposició és plena de dades presentades amb un amè to divulgatiu que permet al visitant aprendre, per posar un exemple, curiositats com la proporció d'aigua dolça respecte la salina i la seva distribució continental en glaceres, rius i llacs. Els colors de l'aigua proposa també un interessant programa paral·lel d'activitats que inclou cicles de música, projeccions de cinema, classes de fotografia d'autors que han tractat el tema de l'aigua des de perspectives diferents -com Desiré Martín, que ha ressenyat a les imatges l'arribada d'immigrants via marítima a Tenerife-, itineraris per la ciutat, sessions de contes i tallers de reciclatge. A més, el proper Festival de Cinema Digital de Barcelona inclourà iniciatives relacionades amb aquesta mostra. 'Els colors de l'aigua'. Espai Cultural Caja Madrid (Plaça Catalunya, 9). Barcelona. Fins al 22 de juny.

FESTIVALS

Jazz novíssim. Avui comença el Festival Jazz Vic, una cita que aposta per l'escena emergent catalana. El concert inaugural anirà a càrrec del jove pianista Sergi Sirvent. En les properes entregues es programaran actuacions de 2004 Electro jazz, formació integrada per músics del Vallès, del quartet suec Kullrusk i de la pianista japonesa Hiromi Uehara. Consagrats com Llibert Fortuny oferiran classes magistrals sobre el mestissatge del jazz i l'electrònica. Del 8 al 18 de maig a diversos espais de Vic. www.festivaljazzvic.cat

EXPOSITORS

Viatge al futur. A diferència del recorregut entre les ruïnes de l'antiga civilització grega i romana que feien els pintors romàntics del XVII, Albert Puntí ha fet a Paisatges ciber-romàntics un viatge al futur. Això li ha permès imaginar com seran les restes que quedaran de la civilització actual en uns anys. En diversos fotomuntatges retrata, entre d'altres monuments, la Casa Batlló i la novíssima Torre Agbar, envoltades de vegetació. No per parlar de destrucció, diu, sinó per convidar a la reflexió amb imatges que transmeten serenitat i soledat. Fins al 10 de maig al centre Fnac-El Triangle (Plaça Catalunya, 4). Barcelona. -F. ROBLES.

PANTALLES

Documental britànic. De tots els gèneres cinematogràfics, el documental és el més britànic de tots. Realista i pragmàtic, encaixa dintre del caràcter nacional de les illes, d'on han sortit grans realitzadors com John Grierson, Frank Hurley, Humphrey Jennings o Michael Grigsby, destaquen els crítics. Algunes de les seves millors obres, com South (foto), Drifters, A diary for Timothy i Enginemen, es poden veure aquest mes a la Filmoteca dintre d'un cicle dedicat al documental britànic del segle XX. A més de les projeccions, els espectadors podran gaudir d'un col·loqui amb el mateix Grigsby el dia 23. Mes de maig a la Filmoteca (Av. Sarrià, 33). Barcelona. gencat.cat -F. R.

TEATRE MUSICAL

'El porompompero'. El Centre d'Arts Escèniques de Terrassa tanca la seva programació d'aquest semestre amb l'espectacle De Manolo a Escobar, dirigit per Xavier Albertí. La proposta no consisteix només en un concert, malgrat que la música ocupa bona part del mateix. Així, Manolo Escobar canta els temes més significatius de la seva carrera i, alhora, fa un emotiu repàs de la seva vida. Dia 10 de maig, 21.00 hores. Centre Cultural Caixa Terrassa. Rambla d'Ègara, 340. Terrassa.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_